Depremi yaşadılar!

Van depremini yaşayan çocukların gözünden depremi anlatan karelerin çekildiği "Çocukların gözleri ile bakmak ve anlamak, deprem sonrası yaşam" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Depremi yaşadılar!

Fotoğraf sergisi Van Belediyesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi'nin desteğiyle açıldı. Diyarbakır Sümerpark'ta bulunan Amed Sanat Galerisi'nde yapılan serginin açılışına depremzede çocukların ve ailelerin yanı sıra Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Necati Pirinççioğlu katıldı. 9-15 yaş arası 45 çocuğun gözünden 55 adet fotoğrafla Van'da deprem sonrası yaşamın anlatıldığı sergi büyük ilgi gördü.

DEPREMİ YAŞAYAN ÇOCUKLAR

Projenin koordinatörlerinden Selim Yıldız, Van'da yaşanan depremin en çok da çocukların hayallerini, oyunlarını alıp götürdüğünü belirterek, deprem mağduriyetine maruz kalanların yaşamlarını çocuk bakış açısı ile görmenin ve anlamanın onların kendi penceresinden bakılmasıyla olacağına inandıklarını belirtti. Çocukların yaşadığı travmayı da göz önüne alarak, onlara bir ifade olanağı oluşturmak için böyle bir proje yaptıklarını belirten Yıldız, Van Belediyesi'nin mahallelerde kurduğu çocuk etkinlik çadırlarında 2 ay önce fotoğraf atölyesi açtıklarını söyledi. Çocukların birçoğunun ilk kez fotoğraf çektiğini bildiren Yıldız, "Şimdi hepsinin birer fotoğraf makinesi oldu. ya geriye kalanlar? Geriye kalan 200 binden fazla çocuk için ne yapabiliriz diye düşünerek çıktığımız bu yolda gelecek yardımlar sayesinde Temmuz ayında Van Belediyesi'nin açacağı kültür merkezinde atölye çalışmalarına devam edeceğiz" dedi. Serginin 27 Mayıs tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz