Görüş Bildir

Derik Kaymakamına terör saldırısı konusunda son dakika

Derik Kaymakamının şehit edilmesi olayı ile ilgili 29 kişi adliyeye sevkedildi

Derik Kaymakamına terör saldırısı konusunda son dakika

Derik Kaymakamı'nın şehit edilmesi ile ilgili son dakika gelişmelerinde 29 kişinin adliye sevkedildiği açıklandı.

Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili gözaltına alınan 71 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasında el yapımı patlayıcı ile düzenlenen, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün şehit düştüğü saldırının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince gözaltına alınan, kamu görevlilerinin de bulunduğu 71 kişiden 29'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü T.E ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Ş.M ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri V.E'nin de bulunduğu 29 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlıların savcılıktaki sorgusu sürüyor.

Gözaltındaki 42 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Derik Kaymakamlığındaki makam odasında PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü. Kaynak: AA

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir