Derik'te Sel Felaketi

Mardin'in Derik ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanak yağış, ilçede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, Derik Kız Teknik ve Meslek Lisesi de yağmur nedeniyle sular altında kaldı.

Derik'te Sel Felaketi

Yaklaşık 2 saat süreyle etkisini sürdüren ve zaman zaman yavaşlamasına karşılık, bir süre sonra etkisini artırarak devam eden sağanak yağış yüzünden, bazı ev ve iş yerleri ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi bodrum katı su altında kaldı. Okulların dağılmasına 1 saat kala velilerin çocuklarını almaya geldiği sırada etkili olan sağanak yağışta, okulların önünde araç kuyrukları oluşurken, öğrencilerin yardımına Derik Belediye personelleri ve trafik polisleri yetişti.

SEL FELAKETİ

Öte yandan, Derik Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin birinci katı ile bodrum katı kullanılamaz hale geldi. Okulun bodrum katında yağmur suyunun bir metreyi aştığı ve buradaki çok amaçlı kullanılan konferans salonunun, içindeki eşyalarla beraber sulara gömüldüğü görüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, okulda büyük hasar olduğunu ve yaklaşık 200 bin lira maddi zarar meydana geldiğini söyledi.

Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, hasar gören okula gelerek incelemelerde bulundu. Derik Belediyesi personeli ise, okuldaki suyu boşaltmak için çalışmalara başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz