DİSK'ten İstanbul'da "Vergide Adalet İçin Emekçiler Buluşuyor" etkinliği

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunca (DİSK), Kartal Meydanı'nda "Vergide Adalet İçin Emekçiler Buluşuyor" başlıklı etkinlik düzenlendi.

DİSK'ten İstanbul'da

Savarona Caddesi'nde toplanan grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Kartal Meydanı'na yürüdü.

Konfederasyon Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindekiler, sahnede "Filistin'e özgürlük, Filistin halkı yalnız değildir." yazılı pankart açtı.

Etkinlikte konuşan Çerkezoğlu, gelecek ay asgari ücretin belirlenmesi sürecinde gelirde adalet mücadelesinin bayrağını yükseltmek için yine hep birlikte olacaklarını söyledi.

Çerkezoğlu, eylülde TBMM'deki tüm siyasi partileri ve genel başkanları DİSK Yönetim Kurulu olarak ziyaret ettiklerini belirterek, adaletli bir vergi sistemi için önerilerini aktardıklarını kaydetti.

Bu konuda hazırladıkları kanun teklifi metnini Meclis'teki tüm siyasi partilere, 600 milletvekiline gönderdiklerini anlatan Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

"Biliyoruz ki vergide adalet olmadan gelirde adalet olmaz. Bu vergide adalet yasamızın acilen Meclis'ten geçmesini istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan, ücretlerimizin, tükettiklerimizin değil faizin, rantın, karın vergilendirildiği adaletli bir vergi sistemi talep ediyoruz. Milletvekillerine çağrımız, hazırladığımız kanun teklifinin altına imza atmaları ve bunun oy birliğiyle Meclis'ten geçmesidir.''

Çerkezoğlu, teklifteki 5 maddeyi; "Gelir vergisi ilk dilim oranı ücretlilerde yüzde 10'a düşürülsün. Vergi tarife dilimleri en az yeniden değerleme oranı ya da asgari ücret kadar artırılsın. Asgari ücret vergi istisnası, çalışanlar lehine yeniden düzenlensin. Patronlara bu ülkede 2008'den beri verilen 5 puan SGK prim desteği bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçilere de verilsin. Her şeyin otomasyonla olduğu bu süreçte çağ dışı damga vergisi kaldırılsın." diye sıraladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz