Doğuyorum korosu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde oluşturulan ve 19 dilde seslendirdikleri şarkılarla dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajları veren 'Doğuyorum Korosu', şarkılarını uluslararası alana taşımayı hedefliyor.

Doğuyorum korosu

Güroymaklı 50 öğrencinin katılımıyla geçen yıl oluşturulan, yurdun çeşitli yerlerindeki konserlerde çok dilli seslendirdikleri şarkılarla büyük beğeni kazanan 'Doğuyorum Korosu', ilk kurulduğu günlerde 10 dilde şarkı seslendiriyordu. Koro üyeleri, kısa sürede repertuvarlarına 9 dilde şarkı ekleyerek büyük bir başarıya imza attı.

Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Lazca, Zazaca, Boşnakça, Romence, İngilizce, Arapça, Hintçe, İspanyolca, Fransızca, Berberice, İtalyanca, Yunanca, Portekizce, Arnavutça, Farsça, Tacikçe ve Makedonca şarkıları başarıyla seslendiren koronun şefi Yunus Dabakoğlu, topluluğun sadece farklı dillerde şarkılar söylemediğini, aynı zamanda dünyaya barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verdiğini ifade etti. Dabakoğlu, koronun ileriki yıllarda tüm dünya ülkelerinin eserlerini seslendirecek bir nitelik kazanacağını anlatarak, bu kapsamda da çeşitli ülkelere giderek koroyu tanıtmak istediklerini söyledi.

19 DİLDEN SESLENİŞ

Koronun orkestra şefi Turgut Tekdemir ise kısa sürede büyük başarı elde ettiklerini ve bunun da ülkede takdirle karşılandığını vurguladı. Tekdemir, ''Bu başarıyı tüm dünyanın bilmesini ve şarkılarımızı herkesin dinlemesini istiyoruz. Başka dillerde de şarkı söylemeye devam edeceğiz. Ama dünya çapında uluslararası projelerimiz var. Öğrencilerimizin fedakarlığını da unutmamak gerekiyor.'' dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK

Barışı ve kardeşliği uluslararası platformda insanlara duyurmayı amaçladıklarını anlatan Tekdemir, şunları kaydetti: ''Bir Hintli'ye, Alman'a ve Rus'a kendi dilinde şarkısını sunabiliyoruz. Onları sevdiğimizi ve onların da bizi sevebileceğini, şarkı yoluyla anlatmanın gayretindeyiz. Bu esaslılık, gönüllülük ve fedakarlık gerektiren bir koro. Çocuklarımız uluslararası bir işe imza attı. Daha da başarılı olacaklar. Biz doğudan tüm Türkiye'ye seslendik. Ardından bütün dünyaya sesleneceğiz. Türkiye ve çocuklar bizim. Neden daha başarılı ve iyi yerlerde olmayalım?''

Kaynak: Diyarbakır Söz