Görüş Bildir

Elbistan'daki hastaneler tıklım tıklım dolu neden mi?

Kahramanmaraş Elbistan'da içme suyuna sızan mikrobiyal kirlenme vakasından hastaneler boş kalmıyor

Elbistan'daki hastaneler tıklım tıklım dolu neden mi?

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hastanelere mide bulantısı şikayeti ile başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Elbistan'da içme suyuna karışan "mikrobiyal kirlenme" belirtileri kendini yüksek ateş ve mid bullantısı ile göstermekte iken bu kirliliğin 27 Ağustos'tan beri süregeldiği ve hergün onlarca vatandaşın hastanelere başvurduğu iddia ediliyor.

ŞİKAYETLER DEVAM EDİYOR

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya,  içme suyundaki kirliliğin yan etkisi ile yaşanan zehirenme vakalarının devam ettiğini açıkladı.

Kızılkaya, devlet hastanesine başvuran hasta sayısının bugüne kadar 40 bin 786 kişi olduğunu kaydetti. Hastaneye başvuranlardan Hacı Mehmet Sanrı, yaklaşık 10 gündür ailecek hastaneye geldiklerini ifade ederek, "Rahatsızlığın bir kısmını evde bir kısmını hastanede atlatmaya çalıştık. Halen rahatsızlığımız devam ediyor." dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ayşe Karakaş da ailelerindeki 4 kişinin de aynı şekilde rahatsızlandığını söyledi. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, salgın hastalığa neden olan içme suyu kuyularının etrafındaki çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Ceyhan Nehri'nden su sızmasını önlemek amacıyla keson kuyularının arasına kil toprak dolgusu yapıldı. Atık su sızmasını önleme amacıyla kuyularının yakınından geçen ve Küçük Ceyhan olarak adlandırılan su kanalı da toprakla doldurularak kapatıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir