Elektrik kablosunu çalan hırsızlar beldeyi susuz bıraktı

Elbistan'a bağlı Demircilik Kasabası’nın içme suyunun karşılandığı sondaj kuyusuna ait yaklaşık 200 metrelik elektrik kablosu kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Elektrik kablosunu çalan hırsızlar beldeyi susuz bıraktı

Demircilik beldesinde ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Belediyenin kasabanın içme suyunu karşılamak için açtırdığı sondaj kuyusundaki 200 metrelik bakır kablo, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Kabloların çalındığı depodaki su bitince ortaya çıktı.

Kuyuda incelemelerde bulunan belediye ekipleri, 5-6 cm çapında ve 200 metre uzunluğundaki bakır kablonun çalındığını fark etti. Yaşanan hırsızlık olayının kasaba halkını mağdur ettiğini ve zor durumda bıraktığını belirten Demircilik Belde Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, “Köye su getiren şebekeden su akmayınca kuyuda inceme yaptık. Ancak yaptığımız incelemelerde 200 metre boyunda 5-6 cm çapında olan kablonun yerinde olmadığını fark ettik. Bu hırsızlığın kim veya kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Bir an önce bu hırsızlık olayının aydınlatılmasını bekliyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz