Eli silahlı gaspçı çetin ceviz şoföre rast gelince çareyi kaçmakta buldu

Tekirdağ'da, bir halk otobüsü şoförünü elindeki silahı göstererek soymak isteyen gaspçı, kendisine direnen ve elindeki silaha rağmen ters cevaplar veren şoförü ikna edemeyince çareyi kaçmakta buldu.

Eli silahlı gaspçı çetin ceviz şoföre rast gelince çareyi kaçmakta buldu

Olay otobüste bulunan güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, 01 Mart 2012 tarihinde Tekirdağ'da meydana geldi. 100. Yıl Yeni Sanayi Sitesi Camii durağında park halinde bekleyen 59 KC 801 plakalı halk otobüsünün şoförü Serkan Yıldırım, aracın arka tarafından bir ses geldiğini duydu. Kontrol etmek için şoför koltuğundan kalkan Yıldırım, aracın arka tarafındaki şahsı yardım etmek amacıyla ön tarafa çağırdı. Kapının açılmasını fırsat bilen eli silahlı, parlak giysili ve yüzü kapalı gaspçı, Yıldırım'ı iterek otobüsün iç ışıklarını söndürmesini istedi. Gaspçının isteğini reddeden Yıldırım, "Seni temizlerim, vururum bak." tehditlerine de aldırmayarak ışıkları söndürmedi. Yıldırım'ın itilip kakılmasına ve tehdit edilmesine aldırmadığını gören kimliği belirsiz gaspçı, iç ışıkları kendisi söndürmeye çalıştı. Ama bu sırada aracın kornasının ötmesine sebep oldu. Işıkları söndüremeyeceğini anlayan gaspçı, şoförden hareket etmesini istedi. Serkan Yıldırım'dan "Yürümem, yürüyemem, nereye yürüyeyim." cevabını alan gaspçı, "Canına mı susadın?" diye sordu.Gaspçı, "Susadım, çek vur dayı, kimseden korkum yok, vur dayı vur." cevabını alınca çareyi kaçmakta buldu.

Gaspçının arkasından seslenen Serkan Yıldırım, "Polisi arayayım da sen gör şimdi, gel buraya lan gel." diye bağırdı. Aracından indikten sonra kapıları kapatan şoför Yıldırım, bir süre gaspçıyı takip etti, sonra gaspçının izini kaybetti. Tüm bu yaşnanlar otobüste bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polise giderek meçhul gaspçıdan şikayetçi olan Yıldırım, olay anında şahsın yüzünde kar maskesi bulunduğundan tam olarak yüzünü göremediğini, maskenin açık ağız kısmından gördüğü kadarıyla şahsın kalın ve kır bıyıklı olduğunu söyledi. Yıldırım, şahsı sesinden tanıyabileceğini kaydetti.

Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz