Esnafı Kızdıran Uygulama

Bodrum'da elektrik hatlarının yer altına alınması için elektrik dağıtım şirketine adına bir taşeron firma tarafından başlatılan çalışmalarda, yolların kapatılarak kazı yapılması, esnafın tepkisini çekti. Turizm sezonunun açıldığını söyleyen esnaf, zamanlamaya dikkat çekerek tepki gösterdi.

Esnafı Kızdıran Uygulama

Bodrum'da havaların ısınması ile birlikte her geçen gün tatilci ve turist sayısında artış olurken, ilçe merkezinde elektrik hatlarının yer altına alınması için yolların kapatılarak kazı çalışması başlatılması tepki çekti. Özellikle gece eğlenceleriyle öne çıkan Gümbet Mahallesi esnafı, bir araya gelerek tepkisini gösterdi. Kazı çalışmalarının yapıldığı Ayaz Caddesi üzerinde bir araya gelen esnaf, sezonun açıldığını vurguladı ve zamanlamaya dikkati çekti. Elektrik dağıtım şirketinin işi yaptırdığı taşeron firma yetkilileriyle görüşmek isteyen esnafın sayısı giderek artıncapolis de geldi. Esnafla görüşen polis, çevredeki turistleri tedirgin edilmemesi için birkaç kişi dışındakilerin işyerine dönmesini istedi. Polis, firma yetkilileriyle görüşüp gelmesini istedi.
ESNAF TEPKİLİ
Bar işletmecisi 22 yıllık esnaf Yücel Kurtyiğit, sezonun başladığı halde kazının devam ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar neden yapılmadı? Zaten zor günler geçiriyoruz. Gelen turist, olumsuzluk yaşadığında tazminat davası açıyor. Tozun içinde turizm mi olur?" dedi.
Firma yetkilerinin geçen aylarda bölgede inceleme yaptıklarını belirten bir diğer esnaf Erdal Şan, "Onlara buradaki çalışmanın erken başlayıp bitirilmesi gerektiğini anlattık. 'Tamam' dediler. Ama Mayıs ayı olmuş, burayı kazmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Tepkili esnaflar, kazı çalışmalarının işlerini olumsuz etkiyeceği gerekçesiyle 150 imza topladıklarını da söyledi. Polisin uyardığı grup, sesizce dağıldı.
Türkiye'de 15 yıldan bu yanatatil yaptıklarını ve Bodrum'u da çok sevdiklerini belirten İngiliz çift eczacı 54 yaşındaki Elizabeth Gray ile bir otomobil fabrikasında çalışan 58 yaşındaki Jamie Gray, yanlış zamanda çalışma yapılmasına anlam veremediklerini söyledi. Eczacı Gray, Bodrumda bu kez hoş olmayan görüntülerle karşılaştıklarını ifade etti.
Çalışmaların yapıldığı bölgeye gelen firma yetkilisi, basın mensuplarının sorusu yanıtlamadı. Esnaf adına birkaç kişi, firma yetkilileriyle görüştü. Ardından yetkileler polis merkezine de gitti. Bir süre sonra firmanın araç gereçlerinin iş makinesinin kepçesine konularak bölgeden götürüldüğü görüldü.

Kaynak: DHA