Fahri trafik müfettişlerinin "haksız yere" yazdığı iki cezayı iptal ettirdi

Mersin'in Erdemli ilçesinde, fahri trafik müfettişlerinin "makas atma ve ters yönde seyretme" gerekçesiyle kestiği 2 ayrı ceza, Plaka Tanıma Sistemi'nde (PTS) araç kaydının olmaması nedeniyle mahkeme yoluyla iptal edildi.

Fahri trafik müfettişlerinin

Emekli mühendis Bayram İkiz'e (73) ait otomobile, fahri trafik müfettişleri S.K. ve D.K. tarafından 2020 yılı eylül ayında "aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafiğini aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardından birden fazla şerit değiştirmesi" ve "aksine bir işaret bulunmadıkça tek yönlü kara yollarında araçların ters istikamette sürümesi" nedeniyle her biri 1228 liradan 2 ayrı trafik cezası kesildi.

İkiz, söz konusu cezaları kesen kişilerin, site yöneticiliği seçimi sırasında bir başka adayı desteklediği için tartıştığı A.K'nin yakınları olduklarını sosyal medyada fark etmesi üzerine Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Başsavcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında, İkiz ve fahri trafik müfettişleri S.K. ve D.K'nin ifadelerine başvuruldu.

İncelemelerin ardından Erdemli 5. Asliye Ceza Mahkemesince açılan davada, İkiz'e ait aracın PTS kayıtlarına göre, cezaların kesildiği tarihte söz konusu bölgelerde olmadığı tespit edildi.

Mahkeme, 2 cezayı da hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal etti.

Öte yandan, A.K. ile birbirlerini ismen tanıdıklarını beyan eden fahri trafik müfettişleri S.K. ve D.K. hakkında sosyal medya paylaşımlarındaki incelemelerde yakın arkadaş oldukları belirlenmesi üzerine "özel belgede sahtecilik" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı