Farklı düşünceleri gerçeği değiştiremez

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Meclis'teki basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Farklı düşünceleri gerçeği değiştiremez

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Şeyh Said, önemli bir âlim ve şahsiyettir

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şehzade Demir,

"Şeyh Said Efendi, Kürt toplumunun değer verdiği önemli bir âlim, önemli bir şahsiyet. Her ne kadar farklı düşünenler olsa da bu gerçeği değiştirmiyor."

dedi.

ŞEYH SAİD İSMİ

Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesi üzerinden yaşanan tartışmalara değinen Demir,

"Bu, doğrusu toplumda çok olumlu karşıladı, çok sevindirici bir durum ancak basında olumsuz bir şekilde tartışıldığını da takip etmişsinizdir. Şeyh Said Efendi, Kürt toplumunun değer verdiği önemli bir alim, önemli bir şahsiyet. Her ne kadar farklı düşünenler olsa da bu realiteyi değiştirmiyor. Bir bulvara Şeyh Said Efendi'nin isminin verilmesi geciktirilmiş, güzel, olumlu bir karar."

dedi.

O BİR İSLAM ALİMDİR

Demir,

"Öte taraftan ailesinin, yakınlarının ve oradaki yöre halkının hem Şeyh Said Efendi'nin hem Bediüzzaman Said Nursi'nin hem Seyit Rıza'nın ve diğer mezarları kayıp olan şahsiyetlerin mezarlarının yerlerinin topluma söylenmesi ailelerine bildirilmesi büyük bir beklenti haline gelmiştir. Türkiye'de normalleşmenin sağlanabilmesi, kardeşliğin tam olarak tesis edilmesi anlamında bu tür adımlar çok olumlu ve güzel gelişmelerdir. Sürece de ciddi anlamda katkı sunacaktır. Bunun bu şekilde yansımaları olduğunu da hep beraber müşahede ettik. Kürt meselesinin çözümü yolunda atılacak kadınlar kardeşliği elbette ki ciddi anlamda pekiştirecek ve ülkenin kalkınması için de büyük bir sinerji, büyük bir enerji oluşturacaktır diye düşünüyoruz. Normalleşme adımlarından hiç kimsenin korkmaması lazım. Bu tür şeyler oldukça güzel ve sürece olumlu katkıda bulunacak olan hususlardır."

diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler