Fırtına elektrik direklerini devirdi!

Bartın'da fırtına nedeniyle orman yangını çıktı.

Fırtına elektrik direklerini devirdi!

Amasra ilçesini Kazpınarı köyü Hava Radar Mevzi Komutanlığı mevkisindeki ormanlık alanda fırtına nedeniyle devrilen iki elektrik direği yangına sebep oldu.

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü, Amasra Belediyesi ve Bartın Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kazpınarı köyünde fırtına nedeniyle yüksek gerilim hattının Selim Başaran'a (42) ait evin çatısına temas etmesi sonucu çatıda yangın çıktı.

Amasra Belediyesi itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü, çatıda maddi hasar oluştu.

Yangın sırasında sinir krizi geçiren ev sakinlerini Amasra Jandarma Komutanlığı ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Öte yandan, Ulus ilçesi Hanören köyü Aşağıdere Mahallesi'nde, Zühtü Çelik'e (36) ait iki katlı ahşap evin çatısının bir bölümü fırtına nedeniyle uçtu.

Zühtü Çelik, yaptığı açıklamada, annesi Hüsniye Çelik'le evin bahçesinde oturdukları sırada ağacın devrildiğini, ardından evlerinin sacdan çatısının uçtuğunu söyledi.

Çelik, ''Şu anda evimizin mutfak kısmının çatısı hiç yok. Bugünden sonra ne yaparız, nerede kalırız bilmiyoruz. Komşularımız belki birkaç gün idare eder ama sonra evimizi tadilat yaptırmamız gerekecek. Bir yerde de çalışmadığım için maddi durumum da yok'' diye konuştu.

Bu arada, fırtına nedeniyle kent merkezinde Yukarı Çarşı Caddesi'nde bulunan 100 yıllık ıhlamur ağacı devrildi. Bartın Belediyesi, anonslarla vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz