Gaziosmanpaşa'daki kuyumcu soygununun firari şüphelisi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa'da pazartesi günü Şehit Mustafa Yeşil Caddesi'nde meydana gelen kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, firari soyguncu F.Y.'nin terör örgütü DHKP-C'den kaydı bulunduğu belirtilirken, soygunda kullanılan otomobilin ise Tekirdağ'dan çalıntı olduğu vurgulandı.

Gaziosmanpaşa'daki kuyumcu soygununun firari şüphelisi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"26.10.2015 günü saat 10.55 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi, Şehit Mustafa Yeşil Caddesi üzerinde bulunan kuyumcu dükkanına giren kar maskeli silahlı 2 şahıs tarafından tahmini olarak 250 bin-300 bin TL değerinde 2,5-3 kg arasında bilezik ve bileklik çalındığı, işyeri sahibinin beyanından anlaşılmıştır. Şüpheli şahısların olay yerinden kaçtıkları araç ile kaza yapmaları üzerine kalçasından tek kurşunla yaralanan C.K. (21) isimli erkek şahıs yakalanmış ve hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemede şahsın DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu, olayda kullanılan aracın ise 30.05.2015 tarihinde Tekirdağ İlinden çalıntı kaydı olduğu anlaşılmış ve araçta yapılan aramada takdiri kıymeti yaptırılan 2 kilo 575,69 gram altın, 2 adet pompalı tüfek ele geçirilmiştir.

Çalışmaların devamında, firari şüpheli F.Y. (20) isimli erkek şahıs da 28.10.2015 tarihinde Balıkesir'in Edremit İlçesinde yakalanmıştır."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz