Görme engelli yaşlı kadına, down sendromlu oğlu bakıyor

Kahramanmaraş'ta görme engelli 4 çocuk annesi 81 yaşındaki Fatma Kahraman'a, doğuştan down sendromlu oğlu 38 yaşındaki Remzi Kahraman bakıyor. Remzi Kahraman'ın ihtiyaçlarını karşıladığı annesiyle birlikte yaşadığı ev, Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılıyor.

Görme engelli yaşlı kadına, down sendromlu oğlu bakıyor

Gazipaşa Mahallesi'nde yaşayan 2'si kız 4 çocuk annesi Fatma Kahraman, 26 yıl önce eşi Bayram Kahraman'ı kaybettikten sonra görmemeye başlayınca günlük ihtiyaçlarını da karşılayamaz hale geldi. Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan Fatma Kahraman'a, bekar ve doğuştan down sendromlu en küçük oğlu Remzi Kahraman bakıyor. Annesine türküler söyleyip gezdiren Remzi Kahraman, sohbetiyle de güldürüyor.
Fatma Kahraman, oğluylayaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, "Oğlumla birlikte geziyoruz, dolaşıyoruz. Torunlarımı gezip evimize geliyorum. Oğlum olmadığı zaman canım sıkılıyor, o olmazsa halim perişan. Evimize de bakım yapıyorlar. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Remzi Kahraman ise, annesini çok sevdiğini söyledi.
BELEDİYE SAHİP ÇIKTI
Anne ve oğlunun birlikte yaşadığı ev, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak içerisindeki eşyaları yenileniyor. Engelli ve yaşlılık maaşlarıyla geçinen anne ve oğlunun sahip olduğu evin banyo, mutfak, lavabo, tavan ve çatısı onarılarak yeniden yapılıyor. Ayrıca, ev eşyaları da yenilenecek Kahraman ailesine belediye tarafından gıda yardımı da yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, belediye olarak ailenin yaşadığı evin onarımı yapılıp boyandıktan sonra, eşyaların da yenileceğini ve sosyal etkinliklerle anne ile oğlunun yaşam standartlarını arttıracaklarını söyledi.

Kaynak: DHA