Görüş Bildir

Güneşi gören Balıklıgöl'e koştu

Adeta yazdan kalma günlerin yaşandığı Şanlıurfa'ya civar illerden gelen ziyaretçiler ve vatandaşlar Balıklıgöl ile civardaki tarihi yerleri gezdi

Güneşi gören Balıklıgöl'e koştu

Sıcaklığın 17 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da güneşli havayı ve tatili fırsat bilen vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl'ü ziyaret etti.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk hava etkili olurken, ülkenin özellikle yaz aylarında en sıcak kenti olan Şanlıurfa'da adeta yazdan kalma günler yaşanıyor.

Termometrelerin öğleden sonra 17 dereceye ulaştığı kentte güneşli havayı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl'e akın etti.

Gaziantep, Diyarbakır, Batman gibi çevre illerin yanı sıra batı illerinden kentte gelen vatandaşlar da yerleşkede yoğunluk oluştururken, ziyaretçiler burada kutsal olduğuna inanılan balıklara yem atarak dua etti.

GÜNEŞİ GÖREN KOŞTU

Aynzeliha Gölü'nde sandala binen vatandaşlar, tarihi Urfa Kalesi'ne çıkarak kenti kuş bakışı görme imkanı da yakaladı.

Alandaki yöresel kıyafetleri giyerek bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, daha sonra Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamda dua edip, tarihi Kapalı Çarşı'da alışveriş yaptı.

Batman'dan ailesiyle kente gelen Hasan Cingöz, hafta sonu dolayısıyla Şanlıurfa'ya geldiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini belirtti.

Kayseri'den arkadaşlarıyla Balıklıgöl'ü ziyaret eden Müge Gümüşkaya ise ilk kez kente geldiğini ifade ederek, "Bizim bölge çok soğuktu, burada ise hava oldukça güzel. Bugün Balıklıgöl'deyiz, yarın da Halfeti'yi ziyaret edip döneceğiz. Burası gerçekten görülmesi gereken bir yer. Herkesin Balıklıgöl'ü görmesini tavsiye ederim." diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi