Harran Kalesi'nin surları, 8 asrın ardından onarılıyor

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Kale surlarının onarılacağı belirtildi.

Harran Kalesi'nin surları, 8 asrın ardından onarılıyor

Harran ilçesinde Suriçi kentsel dönüşüm ve gelişim projesiyle ilgili yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının hangi aşamada olduğu açıklandı.

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, sunum eşliğinde toplantıya katılanlara Harran ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Selami Yıldız, 800 yıl sonra ilk kez 4 kilometrelik kale surlarının onarılacağını belirterek, surların onarımı ile ilgili projenin bittiğini, önümüzdeki dönemde surların onarım ile ayağa kalkacağını söyledi. İlçede bulunan 6 mahalleden 5’inin sit alanı olduğu kaydeden Yıldız, ilçede 64 kaçak evin bulunduğunu, bunlardan 17’sinin Suriçinde olduğunu ifade etti. 2009 yılından sonra bölgede hiç ev yapılmadığını sözlerine ekleyen yıldız, Suriçi’ndeki 17 evden 10’unun belediye tarafından yıkıldığını aktardı. Yıldız, bölgedeki evlerin turizme kazandırılması için de kamulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini anlattı.

Değerlendirme toplantısına Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile ilgili daire amirleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler