Hatay Altınözü'nde freni boşalıp patlayan TIR ortalığı mahşer alanına çevirdi! Önüne gelen 16 aracı ve dükkanları biçti

Hatay Altınözü'nde iddiaya göre freni boşalan TIR adeta ortalığı mahşer alanına çevirdi. Freni boşalan TIR yol kenarındaki park halinde bulunan ve karşısına çıkan 16 aracı biçti. Çevre esnafı ve otobüs durakları da yok oldu

Hatay Altınözü'nde freni boşalıp patlayan TIR ortalığı mahşer alanına çevirdi! Önüne gelen 16 aracı ve dükkanları biçti

Hatay Altınözü'nde iddiaya göre freni boşalan TIR adeta ortalığı mahşer alanına çevirdi. Freni boşalan TIR yol kenarındaki park halinde bulunan ve karşısına çıkan 16 aracı biçti. Çevre esnafı ve otobüs durağkları da yok oldu

Alınan bilgiye göre, Sarılar Mahallesi'nde, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana gelen kazada, 31 EM 130 plakalı TIR, freni boşalınca hızla ilerlemeye başladı.

Yaklaşık bir kilometre boyunca ilerleyen TIR, yol üzerinde park halindeki 16 araç ile caddedeki bazı iş yerleri ile Sarılar Mahallesi kavşağındaki otobüs durağına çarparak durabildi.

Altınözü, Hatay'ın güneydoğusunda yer alan, Suriye ile sınırı olan ilçelerindendir. Bağlı 4 beldesi ve 41 köyü vardır.

Toprağı tarıma çok elverişli olup, en yoğunu zeytincilik olmak üzere, tütün, buğday, arpa, biber ve çeşitli sebze meyveler yetiştirilir.Hatay'da zeytin tarımının en yoğun olduğu ilçedir. İlçede, sulamada kullanılan yapay bir gölet olan Yarseli Barajı vardır.

Bunun yanında Türkiye ve Suriye ortaklığı ile Asi Nehri üzerinde yapımı devam eden Dostluk Barajının tamamlanması ile kış aylarındaki taşkınların önlenmesi ve 10 bin hektar alanın sulanması sağlanabilecek. Ayrıca baraj sulamanın yanında balıkçılık, rekreasyon ve su sporlarının yapılabileceği şekilde tasarlanacak. Ayrıca ilçede daha önce bulunan Altınözü Karbeyaz ( Yiğityolu ) Sınır kapısı, yaklaşık 1970 Yılına kadar aktif olarak faaliyet gösterdi. Türkiye ile Suriye arasında yaşanan bir takım gerginliklerden dolayı kapı kapatıldı ve açılması için bir daha girişimde bulunulmadı.

Bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde freni boşalan TIR’ın üstlerine geldiğini gören vatandaşlar, çevrede bulunan iş yerlerine sığınarak canlarını kurtarıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz