Görüş Bildir

Hayvan pazarı alanı çocuk parkına dönüştürülüyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, kent merkezindeki hayvan pazarının yerini oyun alanı ve parka dönüştürüyor.

Hayvan pazarı alanı çocuk parkına dönüştürülüyor

Çal Mahallesi'ndeki Milli Egemenlik Anadolu Lisesinin yanında bulunan, görüntü kirliliği ve kötü kokuya neden olan hayvan pazarının Gökçebağ beldesi yolundaki yeni yerine taşınmasıyla hem mahallelinin hem de çocukların yüzü güldü.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla eski hayvan pazarının arazisinin, oyun alanı ve yeşil alanın bulunacağı parka dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı çocukların yüzünü güldürebilmek için çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Eski hayvan pazarının kentin orta yerinde bulunduğunu anımsatan Taşkın, "Uzun zamandır kirlilik ve koku oluşturan şehrimizin problemlerinden biriydi. Çok şükür, bunu kaldırdık ve hem hayvan tüccarları hem alıcılar açısından modernize edilmiş bir alan olan hayvan borsasına taşıdık. Herhangi bir sıkıntımız yok. Çok şükür, işler güzel gidiyor." diye konuştu.

Taşkın, çocukların mutluluğunun kendi mutlulukları anlamına geldiğini belirterek, eski hayvan pazarının yerine oyun alanı ve park oluşturmak için başlattıkları çalışmalarda sona geldiklerini vurguladı.

"Burası iki parçadan oluşuyor. İlk parçasını bitirmek üzereyiz, ikinci parçasına üst alanda devam edeceğiz. Hem mahallemize hem çocuklarımıza güzel bir alan oluşturduğumuzu düşünüyorum." diyen Taşkın, vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini ve sorunlarına çözüm bulma gayretinde olduklarını kaydetti.

- "Her taraf pırıl pırıl oldu"

Torunuyla parka gelen İbrahim Alevcan da uzun yıllardır kendilerini rahatsız eden eski hayvan pazarı alanının çocukların eğlenebileceği alana dönüştürüldüğünü söyledi.

Belediyenin güzel çalışmalara imza attığını anlatan Alevcan, şunları belirtti:

"Kendilerine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Çocuklarımız ve torunlarımız için güzel bir eğlence alanı oldu. Eskiden hayvan pazarıyken rahatsız oluyorduk ama şimdi öyle bir rahatsızlığımız yok çok şükür. Belediye Başkan Vekilimiz sayesinde her taraf pırıl pırıl oldu."

İlçe sakinlerinden Abdullah Karay da kendilerini yıllarca rahatsız eden alanda şimdi çocukların mutluluğuna şahit olacaklarını dile getirdi.

"Burası daha temiz ve güzel bir alana kavuştu. Hayvan pazarının kalkmasını istiyorduk. Eskiden belediyeye defalarca başvurmamıza rağmen hayvan pazarı kalkmadı." ifadelerini kullanan Karay, bu arazinin oyun alanı ve parka dönüştürülmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi