Görüş Bildir

Hülya Koçyiğit sağlık durumu umut verdi! Kanser ameliyatı sonrası ilk açıklama

Yeşilçam ve Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit'e kanser teşhisi kondu. Herkes Hülya Koçyiğit'in sağlık durumunu merak etmekte. Geçtiğimiz günlerde konulan kanser teşhisi akabinde Amerika'ya giden Hülya Koçyiğit'in sağlık durumu açıklaması yapıldı.

Hülya Koçyiğit sağlık durumu umut verdi! Kanser ameliyatı sonrası ilk açıklama

Yeşilçam ve Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit'e kanser teşhisi kondu. Herkes Hülya Koçyiğit'in sağlık durumunu merak etmekte. Geçtiğimiz günlerde konulan kanser teşhisi akabinde Amerika'ya giden Hülya Koçyiğit'in sağlık durumu açıklaması yapıldı. Sevenlerinin ve sıkı dostlarının bir an olsun yalnız bırakmadığı Hülya Koçyiğit, operasyonun başarılı geçtiğini açıkladı. 69 yaşında olan usta isim, 2.5 saat süren operasyon sonrasında yoğun bakım ünitesine alındığını ve sonrasında da normal odaya alındığını belirtti. Koçyiğit sevenlerine sunduğu paylaşımında kendisini arayan soran yanında olan herkese teşekkürlerini sundu.

KOÇYİĞİT PAYLAŞIMDA BULUNDU

Hülya Koçyiğit paylaşımında ''Herkese merhaba, içten dilekleriniz ve esirgemediğiniz dualarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevginin gücüne her zaman inandım. İyi ki varsınız. Doktorum ameliyatımın iyi geçtiğini söyledi. Yoğun bakımdan, normal odaya az önce geçtim. Ancak bir müddet daha hastanede kalacağım. Yorumlarınızı tek tek okuyamasam da şu anda, iyi dileklerinizden haberdarım ve hepsini okumak için sabırsızlanıyorum. Desteğiniz bana yüksek moral, inanın. Arayan, soran, mesaj atan, güzel dilekleriyle yanımda olduğunu hissettiren herkese müteşekkirim. Var olun. Sevgi ve saygılarımla." dedi.

KADİM DOSTU ŞANS DİLEDİ

Yakın dostu Filiz Akın'da kendisinin hastaık haberini televizyondan duyduğunu belirterek, "Hülyacığım biraz evvel duydum televizyondan. Canım arkadaşım sana telefonla ulaşamadım. Mesajımı yazabildim. Akciğer kendini yenileyebilen bir organ (Parça alınsa da) Üstelik tıptaki ilerlemelerle tedaviler çok başarılı. Zaten benim gibi yakınlarınının, hayranlarının duaları ve sevgileri hep yanında olacak. Ve bu da tedavinin bir parçası olacak. Ben yaşadığım için biliyorum. 'Doğruymuş' diyeceksin. İyi haberlerini bekliyoruz canım" notunu paylaştı.

ABD'DE HASTANEDEN'DE AÇIKLAMA YAPILDI

ABD'nin New York kentinde, Presbyterian Hospital'da kritik bir ameliyat geçirdikten sonra yoğun bakım ünitesine alınan sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'in sağlık durumunun iyi olduğu ve normal odaya geçirileceği bildirildi.

ALTIN BAKLAVA FESTİVALİNDE KONUŞMUŞTU

Haşan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Altın Baklava Film Festivali'nin jüri başkanlığını Hülya Koçyiğit, jüri üyeliğini ise damadı Engin Altan Düzyatan yaptı.

'BİZE MÜTHİŞ ENERJİ KATTI' 

Koçyiğit, düzenlenen basın toplantısında konuştu: "Engin ile Neslişah'm oğulları Emir Araş, ailemize müthiş bir enerji kattı. Eşim Selim (Soydan), 'Bize piyango vurdu' diyor. Çok şükür, Allalı bize böyle bir torun nasip etti.

HÜLYA KOÇYİĞİT HAKKINDA

Bulgaristan göçmeni tüccar bir babanın üç kızından ilkidir. İstanbul ve Ankara'da ilkokula giden Koçyiğit, sanat eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümünde başladı. Orta öğretimine eski adıyla Atatürk Kız Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ne devam ederken İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Lise öğrenimini Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde devam ettirdi.

1963 yılında ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatına başlayan Hülya Koçyiğit Berlin Film Festivali'inde Türk sinemasına o güne kadar verilen en büyük ödül olan Altın Ayı ödülünü kazandı. Kültür Bakanlığı'nca yurt dışında düzenlenen "Türk Film Haftaları"'nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısıdır. Halen yerli ve yabancı film festivallerinde de en çok ödül alan bayan sanatçıdır.

O dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan ile evlendi. Bu evliliğinden Gülşah adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır.

Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan'da sinemalarda oynatılmıştır. "Derman" 5 Kıtada oynatılan, "Kurbağalar" ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir.

Hülya Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamıştır. Çalıştığı yönetmenlerden bazıları, Lütfü Akad, Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eğilmez, Osman Seden ve Halit Refiğ'dir.

1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992'de kurucusu olduğu SO-DER'e başkan seçilmiştir. Bu görevi 4 yıl sürdürmüştür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadır.

Ödülleri

Yurt İçinde Aldığı Ödüller

Yılın Kadın Oyuncusu (Turizm Bakanlığı) 1964 Yılın Kadını (Türk Kadınlar Birliği) 1969 Altın Portakal (Cemile filmi ile) 1972 Altın Koza (Zehra filmi ile) 1975 Altın Portakal (Diyet filmi ile) 1984 Altın Portakal (Derman filmi ile) 1990 Altın Portakal (Karılar Koğuşu filmi ile) Altın Portakal Yaşam Boyu Başarı Ödülü Altın Koza Yaşam Boyu Başarı Ödülü Çasot Yaşam Boyu Başarı Ödülü İstanbul Film Festivali Onur Ödülü Ankara Film Festivali Onur Ödülü Uçan Süpürge Film Festivali Onur Ödülü Siyad Onur Ödülü

Uluslararası Festivallerden Aldığı Ödüller

1987 Nantes Film Festivali (Fransa) En Başarılı Kadın Oyuncu - "Kurbağalar" Filmi İle 1988 Amiens Film Festivali (FRANSA) En İyi Kadın Oyncu - "Bez Bebek" Filmi İle

Filmlerinin Katıldığı Festivaller

Susuz Yaz: Berlin Film Festivali, Meksika Film Festivali Gelin: Tahran Film Festivali Derman: Çekoslovakya Karlovy Film Festivali, Venedik Film Festivali, Londra Film Festivali, Nantes Film Festivali, Şam Film Festivali (En Büyük Ödülü Aldı), Taşkent Film Festivali Kurbağalar: Fransa Nantes Film Festivali (En İyi Kadın Oyuncu Ödülü)

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir