İBB'nin Büyükçekmece Çevre Projesi tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Büyükçekmece Çevre Projesi tanıtıldı.

İBB'nin Büyükçekmece Çevre Projesi tanıtıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin kuruluşu İSKİ'nin Büyükçekmece'de yaptığı 602 milyon liralık atık su ve yağmur suyu yatırımlarının tanıtıldığı programdaki konuşmasında, İstanbul'un tek sahibinin 16 milyon vatandaşı olduğunu söyledi.

Hiç kimseyi ayırt etmeden, ayrıştırmadan, herkese eşit hizmet getirdiklerini ifade eden İmamoğlu, "İnanınız, İstanbul'un 39 ilçesine nasıl hizmet ediyorsak, Büyükçekmece'ye de aynı hizmeti getiriyoruz." dedi.

Ayamama'nın çevresiyle beraber yeşil alana dönüşmesini sağlayan projenin bir bölümünün bittiğini dile getiren İmamoğlu, "Özellikle son su baskınlarında, Kaynarca koluyla ilgili hızlıca projenin hayata geçirilmesi ve oranın temelinin seçimden önce atılmasının sağlanması konusunda talimatı verdim. 120'nin üzerinde noktada sel ve su baskınlarına son verdik." diye konuştu.

"YAKLAŞIK 80 KİLOMETREYİ 50 DAKİKAYA İNDİRECEK BİR SÜRECİ BERABER PLANLAYACAĞIZ"

İmamoğlu, Büyükçekmece'deki tanıtım programının ardından Silivri'deki Selimpaşa Alt Geçidi'nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

İstanbul'un en değerli, en önemli projelerinden birisini hazırladıklarını belirten İmamoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Beylikdüzü'ne, yaklaşık 80 kilometreyi 50 dakikaya indirecek bir süreci beraber planlayacaklarını dile getirdi.

Sıfırdan başladıkları Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosuna da değinen İmamoğlu, "Bir metronun Esenyurt'a gelmesi demek, Esenyurt'taki sosyolojik problemlerin de çözülmesine cevap bulmak demektir. Aynı şey Beylikdüzü için de geçerli. Bu yönüyle raylı sistemleri Trakya'ya doğru evirerek, buraların da ihtiyaçlarını karşılayarak, bu bölümü de raylı sistemlerle beraber merkeze bağlamak, İstanbul'un gelecek ulaşım vizyonunun önemli parçalarıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler