İki katlı ev çöktü; 3 ölü, 2 yaralı

SİİRT merkeze bağlı Ekmekçiler Köyü'nde sabaha karşı, 'Güneş' ailesi fertlerinin oturduğu iki katlı evin çökmesi sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

İki katlı ev çöktü; 3 ölü, 2 yaralı

Olay, merkeze bağlı Ekmekçiler Köyü'nde bu sabah erken saatlerde meydana geldi. Güneş ailesinin 10 ferdinin oturduğu ev henüz belirlenemeyen nedenle büyük gürültüyle çöktü. Köylülerin ve ihbar üzerine sevk edilen jandarma ile AFAD ekiplerinin yaptığı çalışma ile enkazın altında kalan 40 yaşındaki Zeki Güneş, 3 yaşındaki Ayten Güneş ve 10 yaşındaki Nergiz Güneş'in cesetlerine ulaşıldı.

CENAZELERE ULAŞILDI

Çiftin çocuklarından İsmail (2) ve Mustafa'nın (4) Siirt Devlet  Hastanesindeki tedavisinin sürdüğü, enkazdan kurtarılan diğer 5 kişinin ise kontrol amaçlı kentteki hastanelere götürüldüğü bildirildi.  Olayda hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi ise aynı hastanenin morguna kaldırıldı.  Olayda 5 kişinin yara almadan kurtulduğu kaydedildi. AFAD ekiplerinin yıkılan evdeki çalışması devam ediyor.

 Yerleşim yerine uzak bölgede olan ve mağaranın üzerine yapıldığı tespit edilen kerpiç evin, yağmur nedeniyle çöktüğü ihtimali üzerinde duruluyor. Bu arada çöken toprak damın altında kalan çok sayıda küçük baş hayvan ile onlarca kümes hayvanı telef oldu.

DRAM İÇİNDE DRAM

Hayatını kaybeden Zeki eşi Ayten ve çocukları Şeyma Güneş'in Siirt Devlet Hastanesinde otopsisi tamamlandı. Otopside 8 çocuk annesi Ayten Güneş'in 4 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Çiftin yakınlarından Mahfuz Eren, ailenin çöken evde soğukların başlamasıyla sadece 4 ay kaldığını, yılın kalan kısmını yaylada geçirdiklerini söyledi.

Ailenin hayvancılıkla geçindiğini, Zeki Güneş'in de bedensel engelli olduğunu anlatan Eren, " Evde anne, baba ve 8 çocukları beraber yaşıyorlardı. Baba Güneş, Toplum Yararına Program kapsamında geçici olarak bir okulda çalışıyordu. İzin gününde evine geliyordu. Çok üzgünüz, 3 yakınımızı kaybettik. Çiftin yaralanan ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan 7 çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz