İlker Başbuğ'un davası karar için ertelendi

"Türkiye Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin yaptığı söyleşide "darbe" imasında bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" davası karar için ertelendi.

İlker Başbuğ'un davası karar için ertelendi

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık İlker Başbuğ katılmadı. Duruşmada Başbuğ'un avukatları İlkay Sezer ve Hilal Demirelli hazır bulundu. Duruşma savcısı geçen celse verdiği mütalaasında, "İlker Başbuğ'un sözlerinin eleştiri ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşar nitelikte olduğu, kamuoyunda ve toplumun bir kesimi tarafından tepkiyle karşılandığı, birçok şikayet ve ihbarın yapıldığı, bu haliyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin gündeme geldiğini" belirterek cezalandırılmasını istemişti. Dünkü duruşmada Başbuğ'un avukatları, savcının mütalaasına karşı savunma yaptılar.

"SADECE BİR CÜMLEYİ SEÇMEK HUKUKİ BİR TAVIR DEĞİL"

Avukat İlkay Sezer ve Hilal Demirelli müvekkilinin beraatini talep etti. Mahkeme, dava dosyasının karar verilmek üzere incelemeye alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz