İstanbul 4 Mart elektrik kesintisi! Hangi ilçede elektrik kesilecek?

İstanbullların yeter artık dediği devamlı nükseden elektrik kesintilerine bir yenisi de 4 Mart Cuma günü eklenecek. İstanbul’un Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde, Cuma günü elektrik kesintisi yaşanacak

İstanbul 4 Mart elektrik kesintisi! Hangi ilçede elektrik kesilecek?

İstanbullların yeter artık dediği devamlı nükseden elektrik kesintilerine bir yenisi de 4 Mart Cuma günü eklenecek. İstanbul’un Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Çekmeköy, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinde, Cuma günü elektrik kesintisi yaşanacak

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) tarafından yapılan açıklamalara göre; 4 Mart Cuma günü, yatırım ve bakım-onarım çalışmaları kapsamında, 11 ilçede belli saatlerde elektrik kesintisi yaşanacağı bildirildi.

AVRUPA YAKASINDA 10 İLÇEDE ELEKTRİK KESİLECEK

BEDAŞ’ın açıklamasına göre; Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Küçükçekmece ve Silivri ilçelerinin bazı bölgeleri, Cuma günü, elektrik kesintisi yapılacak.

Bahçelievler’deki bakım onarım çalışmaları dolayısıyla, 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kocasinan_Merkez Mahallesi, Efeler ve Marmara caddeleri, İslambeyli, Osmanlı, Kamilpaşa, Yaşar Doğu, Kadife, Öğretmenler, Aygül, Eşrefpaşa ve Narlıdere sokaklarında elektrik olmayacak.

Bakırköy’deki bakım onarım çalışması nedeniyle, 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Basınköy Mahallesi, Basınköy İstanbul Caddesi, Şenlikköy Mahallesi, Kırserdar sokağına enerji verilemeyecek.

Bayrampaşa’daki bakım onarım çalışması kapsamında, 00.01 ile 02.00 saatleri arasında Terazidere Mahallesi, Güneş ve Cumhuriyet caddeler, Hakan ve Sema sokaklarında elektrik kesintisi yaşanacak.

Beşiktaş’taki bakım onarım çalışması sebebiyle, 08.30 ile 11.30 saatleri arasında Etiler Mahallesi, Toprakkale, Yanarsu, Demirkent, Ergin ve Tepecik Yolu sokakları,  10.00 ile 12.30 saatleri arasında Etiler Mahallesi, Altınekin, Özdeş ve Ergin sokakları, 11.00 ile 14.00 saatleri arasında Nisbetiye Mahallesi, Akmerkez Levazım Yolu Caddesi elektrik alamayacak.

Esenler’deki bakım onarım çalışmaları dolayısıyla 09.00 ile 16.00 saatleri arasında Oruçreis Mahallesi, Giyim Kent Caddesi, Birlik Mahallesi, Kırım Caddesi, Köyiçi Caddesi, 858, 860, Şehit Halil Sağır, 866 ve 855 sokaklarında elektrik kesintisi uygulanacak.

Eyüp’teki yatırım çalışması nedeniyle, 23.00 ile 08.00 saatleri arasında Akşemsettin Mahallesi, Köprülü Sokak, Güzeltepe Mahallesi, Dikmen ve Yavuz Selim caddeleri, Baki Sokak’ta elektrik kesilecek.

Fatih’teki bakım onarım çalışmaları kapsamında, 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Akşemsettin Mahallesi, Battalgazi Sokak, Akdeniz, Balipaşa ve Sarıgüzel caddeleri, Hoca Efendi Sokak Hırka-İ Şerif Mahallesi, Eski Alipaşa, Altay ve Akseki caddeleri, Ahşap Minare, Kırtay, Başkatip, Somuncular ve Uncu sokaklarında kesinti yaşanacak.

Kağıthane’deki yatırım çalışması sebebiyle 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Harmantepe Mahallesi, Tan ve Saray sokakları, Talatpaşa Caddesi, Yahyakemal Mahallesi, Cemre, Dinç, Konya ve Uçku sokaklarında elektrik olmayacak.

Küçükçekmece’deki yatırım çalışması dolayısıyla, 22.00 ile 09.30 saatleri arasında Kanarya Mahallesi, Fevzi Çakmak ve Huzur caddelerine, Dere Kuşu, Çınar, 6., Tarlakuşu, İncir Kuşu, Muhabbet Kuşu, Karabatak ve 1512. sokaklarında elektrik kesintisi yapılacak.

Silivri’deki yatırım çalışması dolayısıyla, 06.00 ile 18.00 saatleri arasında Fatih Silivri Mahallesi, Halim Uluşahin Caddesi, Leylek, Bıldırcın ve Üveyik sokaklarında kesinti uygulanacak.

ANADOLU YAKASINDA ÇEKMEKÖY’DE ELEKTRİK KESİLECEK

AYEDAŞ’ın açıklamasına göre; Cuma günü Çekmeköy'de 13.00 ile 16.00 saatleri arasında Mimar Sinan Mahallesi, Bosna, Yeşil Kayalar, Mücahit sokaklarında elektrik kesintisi yaşanacak.

İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir.Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34., nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbulkıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakasıveya Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin[7] 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, 330-395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 ile 1261-1453 yılları arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Ayrıca İstanbul, hilafetin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den kaldırıldığı 1924'e kadarİslam'ın da merkezi oldu.

Son yıllarda birbiri ardına ortaya çıkartılan arkeolojik bulgularla insanlık tarihine ilişkin önemli bilgiler elde edilmiştir. Yarımburgaz Mağarası'ndan çıkarılan taş aletlerle, ilkel insan izlerinin 400.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkmıştır.Anadolu Yakası'nda yürütülen kazı çalışmaları ve bunlara bağlı araştırmalar, şehirde tarım ve hayvancılığa dayalı ilk yerleşik insan topluluğunun MÖ 5500'lere tarihlenen Fikirtepe Kültürü olduğunu göstermiştir.Bu arkeolojik bulgular yalnızca İstanbul'un değil, tüm Marmara Bölgesi'nin en eski insan izleridir. İstanbul sınırları içinde kent bazında ilk yerleşimler ise Anadolu Yakası'ndaKalkedon; Avrupa Yakası'nda Byzantion'dur. Cumhuriyet dönemi öncesinde egemenliği altında olduğu devletlere yüzlerce yıl başkentlik yapan İstanbul, 13 Ekim 1923 tarihinde başkentin Ankara'ya taşınmasıyla bu özelliğini yitirmiş; ancak ülkenin ticaret, sanayi, ulaşım, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini sürdüregelmiştir.

Karadeniz ile Marmara Denizi'ni bağlayan ve Asya ile Avrupa'yı ayıran İstanbul Boğazı'na ev sahipliği yapması nedeniyle, İstanbul'un jeopolitik önemi oldukça yüksektir.Bugün tamamına yakını doldurulmuş olan ya da kaybolan doğal limanları vardır. Bu özellikleri yüzünden bölge toprakları üzerinde uzun süreli egemenlik anlaşmazlıkları ve savaşlar yaşanmıştır. Başlıca akarsularRiva, Kâğıthane ve Alibey dereleridir.İl toprakları az engebelidir ve en yüksek noktası Kartal ilçesindeki Aydos Tepesi'dir.İldeki başlıca doğal göller Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Durusu gölleridir. İl ve yakın çevresinde, Karadeniz ile Akdenizmakro iklimleri arasında geçiş özellikleri görülür.Hava sıcaklıkları ve yağış ortalamaları düzensiz; bitki örtüsü dengesizdir

Kaynak: Diyarbakır Söz