İzmir Ödemiş'te miras kavgası; kardeşlerden biri mezara, diğeri cezaevine!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, babalarından miras kalan tarlanın satışı konusundaki anlaşmazlık nedeniyle çıkan kavgada, kardeşi 53 yaşındaki Ali Yılmaz'ı bıçaklayarak öldüren 56 yaşındaki Sabri Yılmaz, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir Ödemiş'te miras kavgası; kardeşlerden biri mezara, diğeri cezaevine!
Ödemiş'te çiftçilik yapan Ali Yılmaz, 10 yıldır küs olduğu ağabeyi Sabri Yılmaz ile önceki gün babalarından kalan arazinin satışı konusunda iddiaya göre tartıştı. Tartışmanın ardından Ali Yılmaz, annesinin evine gitti. Ancak, gündüz yaşanan tartışmayı hazmedemeyen Ali Yılmaz, dün saat 03.00 sıralarında aldığı alkolün de etkisiyle annesi Leyla Yılmaz ve eşi Ayşe Yılmaz'ın engel olmak istemelerine rağmen konuşmak için ağabeyinin 300 metre ilerdeki evine gitti. Kapıya açan ağabeyi Sabri Yılmaz ile aralarında yine tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine öfkelenen, yüzde 40 felçli ve diyabet hastası olan Sabri Yılmaz, ayakkabılığın üzerinde duran ekmek bıçağını alıp, kardeşi Ali Yılmaz'ı karnından bıçakla yaraladı. Kanlar içinde kalan Ali Yılmaz, güçlükle bitişikteki evlerine gitti. Sabri Yılmaz, peşinden gittiğinde kardeşini tuvalette bulup, annesinin evine gitmesi için dışarı çıkardı. Ali Yılmaz, Ulus Meydanı'na geldiğinde yardım istediği bir kişi tarafından Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Ali Yılmaz, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmek istenirken, Bayındır ilçesi yakınlarında ambulansta yaşamını yitirdi.
Ali Yılmaz'ın İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenazesi bugün öğlen Çaylı Mahallesi'nde toprağa verildi.
Olayın ardından Çaylı Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim olan Sabri Yılmaz. ise sorgusunun ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sabri Yılmaz, Ödemiş Cezaevi'ne konuldu.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz