İzmir Şehir Hastanesinde, personelin rehin alındığı iddiasına yanıt geldi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'İzmir Şehir Hastanesinde bir kişi sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldı' iddiası doğru değildir." açıklamasında bulundu

İzmir Şehir Hastanesinde, personelin rehin alındığı iddiasına yanıt geldi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu olayda, daha önce aynı hastanede sağlık hizmeti alan bir kişi hastaneye tekrar gelmiş, önceden taşkınlık yapacağı konusunda yapılan ihbar sebebiyle hastane bahçesinde emniyet güçleri tarafından kontrol altına alınmış ve aracında bir adet silah bulunmuştur.

Şahsın muayenesi gözetim altında gerçekleştirilmiş, Emniyetteki süreci takiben hakkında herhangi bir şikâyet bulunmaması nedeniyle savcılıkça serbest bırakılmıştır.

Aynı gün içerisinde saat 17.30'da şahsın ameliyat yerinde olan kanaması nedeniyle hastaneye tekrar gelmesi tedirginliğe yol açmış ve hastane güvenlik görevlileri duruma müdahale ederek şahsı kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkarmıştır.

Bu süre içerisinde doktor ve sağlık çalışanlarına bilgilendirme yapılmıştır. Şüpheli şahıs, güvenlik personeli eşliğinde polise teslim edilmiş ve Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz