Kaçarak evlenen çiftin nikahı diyaliz merkezinde kıyıldı

Kızın ailesinin karşı çıkması üzerine kaçarak evlenen çiftin nikahı, devlet hastanesinin diyaliz merkezinde kıyıldı.

Kaçarak evlenen çiftin nikahı diyaliz merkezinde kıyıldı

Diyaliz hastalarından Muammer Sezer ile Zeynep Baş, devlet hastanesinin diyaliz merkezinde tedavi olduğu süre içinde tanıştı. Bir süre sonra birbirlerine aşık olan çift evlilik kararı aldı.

Zeynep Baş'ın ailesinin bu evliliğe karşı çıkması ile kaçarak evlenme kararı alan çifte Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği öncülük ederek nikah işlemlerini tamamladı.

Ailelerin de rızasını alan dernek, çiftin nikahını devlet hastanesinin diyaliz merkezinde kıydı.

Nikah sonrası açıklama yapan Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Erol Öztürk, hastaların tedavi gördükleri yerde tanıştıklarını kaydetti.

Hastaların 8-10 aydır diyalize girdiklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

''Haftada 3 gün diyaliz merkezlerine gelerek sağlık hizmeti almaktalar. Burada tanışmışlar. Evlenmeye burada karar vermişler. Ancak aileler bu işe önce razı olmamışlar. Biz, aileleri razı ettik. Pazar günü Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın verdiği yemekte nişanlarını yaptık. Bugün de iki kardeşimizin nikahını burada gerçekleştirdik. Damatlıkları ve gelinlikleri Yarım Elma Yardım Derneği'nden temin ettik. Çeyizleri, Gül Anneler Derneği vasıtasıyla düzenledik. Diğer masrafları da dernek üyeleri karşıladı. Evlenmelerinin risk olduğunu bir hastanın diyalizde yaşama ömrü ortalama 7 yıl. 7 ay yaşayan hastamız da var, 25 yıl yaşayan hastamız da var. Böbrek bağışı umudumuz var. Moralleri çok yüksek. Allah'tan onlara acil organ için dua ediyorum. Herkesi organ bağışı konusunda da duyarlı davranmalarını talep ediyorum.''

Damat Muammer Sezer (39) bir görüşte aşık olduğunu ifade ederek, ''Diyalize gelmiştim. İlk görüşte aşık oldum. Her şey iki ay içinde gelişti. Ailesinden istedim, vermediler. En sonunda kaçırmaya karar verdim. Biz birbirimizi deli gibi seviyoruz. 8 yıldır diyaliz hastasıyım'' dedi.

Gelin Zeynep Baş (28) da, ilk görüşte aşık olduğunu belirterek, babası vermeyince kaçtıklarını şimdi ise mutlu olduklarını ifade etti.

Nikaha çok sayıda davetli ve diyaliz hastası katıldı. Nikahı izleyen bazı diyaliz hastaları ise diyaliz ünitesinde de tedavilerini sürdürdü.

Törenin ardından pasta kesilerek, davetlilere ikram edildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz