Kara'yı öldüren tutuklandı

Mardin’in Midyat’ta ilçesinde, dur ihtarına uymayıp kaçtığı iddia edilen Adem Kara isimli genci açtığı ateş sonucu öldüren ve Mardin valiliğinin "kaldırım taşına ayağı takılıp silahının ateş aldığını” iddia ettiği polis, tutuklandı.

Kara'yı öldüren tutuklandı

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Eylül günü polisten "kaçtığı" iddia edilen Adem Kara (21) isimli genç, polisin açtığı ateş sonucu ensesinden yaralandı. Kara, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi.  Kara, bedenine isabet eden tek kurşun ile hayatını kaybederken, olayla ilgili kamuoyunda tartışmalar yaşandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, ismi saklı tutulan polis memuru ilk ifadesinden sonra seve edildiği Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan polisin Midyat Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın "Taksirle Adam Öldürme" suçlamasıyla yürütüldüğü belirlenirken, olayın ardından olay yeri incelemesinin jandarma tarafından yapıldığı, çevrede bulunan kamera kayıtlarının da toplatıldığı belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Midyat ilçesinde 1 Eylül günü polisler tarafından "uyuşturucu madde kullandığı" iddiasıyla Adem Kara ve bir arkadaşı polislerce gözaltına alınmak istendi. Yaşanan kovalamacada ismi öğrenilemeyen bir şahıs kaçarken, polisler Kara'yı gözaltına aldı. Polis aracına bindirilmek istenen Kara, bu sırada yeniden polislerden kaçarken, bir polisin açtığı ateşte ensesinden yaralandı. Kara, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. 

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği olaydan 3 gün sonra yaptığı açıklamada, polisin "kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış" iddiasında bulundu. 

DEVA’DAN SORU ÖNERGESİ

Öte yandan, DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu  Kara’nın öldürülmesi olayını Meclis gündemine taşıdı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Yeneroğlu, olayda adı geçen polis veya polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Kara’nın dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile ensesinden vurulduğuna dikkat çeken Yeneroğlu, “Olaydan birkaç gün sonra açıklama yapan Mardin Valiliği, Adem Kara’nın kaçmaya çalışması üzerine önce havaya ikaz atışı yapıldığını, kaçmaya çalışmaya devam etmesi üzerine polis memurlarının takibe başladığını, bu sırada bir polisin ayağının kaldırım taşına takılması sonucu silahının ateş aldığını, Adem Kara’nın bu şekilde yaralandığını beyan etmiştir. Olaya ilişkin görgü tanıkları ise olay yerinde 4 polisin olduğunu, Adem Kara’nın yaralı bir şekilde bırakıldığını iddia etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz