Karayolu can pazarı

Üç ayrı trafik kazasında 7 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

Karayolu can pazarı

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Gaziantep sınırlarında peş peşe meydana gelen üç trafik kazasında, 7 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Kazaların aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden yaşandığı bildiri.di.

TIR TİCARİ ARACA ÇARPTI

Kadir Çapın yönetimindeki 34 GR 3413 plakalı tır, Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı İnci köyü mevkisinde Orhan Bayram idaresindeki 27 AIL 003 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

DÖRT KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Orhan Bayram, Nurettin ve Zafer Üstev ile Melik Kırmızıgül yaşamını yitirdi, tır sürücüsü Kadir Çapın ve Nursait Edis yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle yolda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

TIR DEVRİLDİ, BİR ÖLÜ

Nusaybin  ilçesinin  Duruca Mahallesi'nde Doğan Ünüştü (23) yönetimindeki 33 ALR 576 plakalı tır, kontrolden çıkarak devrildi.

Devrildikten sonra bir süre sürüklenen tır yol kenarındaki Cihan Işık'a (14) çarptı.

Kazada, sürücü Ünüştü olay yerinde hayatını kaybetti, Işık ise yaralandı.

Işık, 112 Acil Sağlık ekiplerince Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

SERVİS MİNİBÜSÜ ÇARPTI

Kaza, sabah saatlerinde, Gaziantep’in 5’inci Organize Sanayi Bölgesi 509 No'lu caddede meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen şoför, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için, 27 HM 476 plakalı işçi servisi minibüsüyle manevra yapınca yol kenarında park halindeki 34 EJ 3240 plakalı kamyonete çarpıp sürükledi. Kamyonetin arkasında altyapı çalışması gerçekleştiren telekomünikasyon şirketi işçileri Fatih Akar ile Mehmet Patlar, aracın altında kalarak sıkıştı.

Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi, kamyonet ile duvar arasında kalan Akar ve Patlar’ı sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde Mehmet Partlar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, acil serviste tedaviye alınan Fatih Akar da doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kazada, servis minibüsünde bulunan ve yaralanan 3 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

KAZA KAMERADA

Öte yandan kaza anı, güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde; yol ortasındaki köpeğe çarpmamak için şoförünün manevra yaptığı servisin kamyonete çarpma anı yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz