Kemal Kurkut vurulduğu yerde anıldı

Diyarbakır'da 2017 yılındaki nevruz kutlaması sırasında öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, vurulduğu yerde karanfillerle anıldı.

Kemal Kurkut vurulduğu yerde anıldı

Diyarbakır'da 2017 yılı Nevruz kutlamasında polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, vurulduğu Evrim Alataş Caddesi'nde anıldı. Kurkut, nevruz kutlamasına katılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve HDP milletvekilleri tarafından vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. 

‘HAFIZALARIMIZDA EBEDİYEN MAHKUM ETTİK’ 

Burada kısa bir konuşma yapan Sancar, “Nevruz yeni yaşamın umut günüdür. Nevruz yaşam coşkusunun canlandığı gündür ama 2017'den beri, her nevruzda yüreğimizde acıyla yanan da bir ateş var. Bu ateşin adı: Kemal Kurkut'tur. Kemal Kurkut, gencecik bir insanımız, yaşam coşkusuyla, yeni yaşam coşkusuyla nevruz meydanına gelmişti. Göz göre göre, dünyanın gözü önünde, burada katledildi. Onu bir kez daha sevgi ile rahmet ile anıyoruz. Sadece katledilmekle kalınmadı. Acılan soruşturma ve davaların hepsi bir bir düştü ve beraat kararı verildi. Açıkça işlenen cinayet böylece yargı eliyle, devletin çeşitli organlarının katkısıyla aklandı" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından siyasetçiler, Kurkut'un vurulduğu yere karanfil bırakarak Nevruz alanına geçti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz