Kırklareli'nde insan kaçakçılığı operasyonu; 11 gözaltı

Kırklareli’nde, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen kaçaklara organizatörlük yaptığı tespit edilen 11 kişi, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda cep telefonu, farklı ülkelere aitpara, ruhsatsız tabanca ile kaçaklardan alınan paraların yazılı olduğu defter ele geçirildi.

Kırklareli'nde insan kaçakçılığı operasyonu; 11 gözaltı
Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri Türkiye’ye yasa dışı yollardan giren kaçakları, Avrupa ülkelerine gitmeleri için sınır illerine götüren bir şebekeyi takibe aldı. Yakalanan kaçakların ifadeleri doğrultusunda genişletilen soruşturma kapsamında isimleri belirlenen 11 şüpheli için önceki gün operasyon düzenlendi.
Jandarma ekiplerince 9 kişi Kırklareli’nde, 2 kişi de Edirne’de gözaltına alındı. Sınır taşı adı verilen operasyon kapsamında aranan şüphelilerin evlerinse ise ruhsatsız tabanca ile buna ait mermiler, 10 bin Irak Dinarı, 2 bin 400 Suriye Lirası, 31 renkli pasaport fotokopisi ,15 adet cep telefonu ve kaçaklardan alınan paraların not edildiği defter ele geçirildi. Gözaltına alınan organize suç örgütü lideri K.B., şebeke üyeleri A.K., K.G., F.T., L.Ç., M.K., M.S., G.B., Ş.G. C.K. ve İ.A., Kırklareli Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

2 AYDA 126 KAÇAK YAKALANDI

Şubat ayından bu yana jandarma ekiplerinin takibinde olan şebekenin 2 ay içerisinde sınıra götürmeye çalıştığı 126 Suriyeli, 10 Afganistanlı, 5 Burma, 5 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 156 kaçak, farklı operasyonlarda yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler