Kış geri döndü

Bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağış, Güneydoğu bölgesinin bazı kesimlerinde kar yağışıyla yaşamı felç etti. Muş ve Bitlis bölgesinde, çok sayıda yerleşim yerinin yolu kapandı.

Kış geri döndü

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kış geri döndü. Günlerdir etkili olan sağanak yağış yaşamı felç etmeye devam ederken, bölgenin bazı kesimlerinde dün itibariyle kar yağışı etkili oldu. Muş ile Bitlis bölgesinde yüksek kesimler, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Nisan ayının ortasında kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreyi buldu.

Nisan ayının ortalarında kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışma başlattı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu.
'YAZI BEKLERKEN KIŞ GELDİ'
 Kent merkezine 50 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Yukarıyongalı köyünde yaşayan vatandaşlar, ‘kar köyümüzden hiç eksik olmuyor’ diyerek, küreklerle kar temizleme çalışması yaptı. Kimi vatandaş kapısının girişini, kimi vatandaş ise evinin damındaki karı kürek yardımıyla temizlerken, çocuklar ise kar topu oynadı.
Köylülerden Eşref Omur, “Köyümüzde kar hiç eksik olmuyor. Şehir merkezi ve diğer köylerde kar hiç yağmazken, bahar havası yaşanırken bizim köyümüze ise 30 santimetre kar yağmış" diye konuştu.
Besici Talha Yöndem de “20 gündür hayvanlarımı dağa çıkartıp otlatıyordum. Maalesef yaz mevsimini beklerken, kış geri geldi" dedi.

BİTLİS YÖRESİ

Bitlis’te aralıklarla devam eden yağmur yerini bugün kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar kenti beyaza bürüdü. 

Bitlis’te 3 gündür devam eden yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kısa sürede yağan kar kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. Araçlarının üstündeki karı temizleyenler baharı beklerken, kışın geri geldiğini söyledi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, aralıklarla devam edecek kar yağışının cuma günü öğlen saatlerinde bölgeyi terk edeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, Bitlis ve çevresinde kuvvetli yağışların beklendiği, yağışın yer yer de kar şekilnde olacağı, yağışlardan dolayı sel, su baskını, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşanabileceğine dikkat çekilerek, dikkatli olunması uyarısında bulunuldu

BİNGÖL BÖLGESİNDE

Bingöl'ün Karlıova ile Solhan ilçesinde kar yağışı etkili oldu.

İlçelerde aralıklarda devam eden sağanak, kar yağışına dönüştü.

Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla Karlıova ilçesi beyaza büründü.

Solhan ilçesinde de öğle saatlerinde başlayan kar aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Karlıova'da yaşayan vatandaşlardan Kadir Uzun, bu yıl aracının kış lastiklerini değiştirmeyeceğini belirterek, "Bu sene kışımız güzeldi ama bahara geldik kar yine başladı. Kış lastiklerini halen çıkarmadık." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler