Konya’da fabrika yangını! Malzemeler kül oldu

Konya’da bulunan bir beton kalıp fabrikasında dün akşam 21:30 sıralarında çıkan yangın itfaiye ve çalışanlar tarafından 1 saatlik bir çalışmanın ardından söndürüldü. Fabrikada bulunan polyester malzemelerin yangında kül olduğu bildirildi.

Konya’da fabrika yangını! Malzemeler kül oldu

Konya’da beton kalıp fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Fabrikada bulunan malzemeler iş yeri çalışanları ve çevredeki vatandaşlar tarafından güvenli bölgeye alındı.

Yangın, saat 21.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde organize sanayi bölgesinde çeşitli beton kalıp ürünleri üretimi yapılan bir fabrikada çıktı. Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir sebeple fabrikadan dumanların yükseldiğini fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis olay yerinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Polyester malzemelerin yandığı fabrikada itfaiyenin 1 saatlik çalışmasıyla alevler kontrol altına alındı.

MALZEMELER FORKLİFT İLE GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

Soğutma çalışmalarının ardından iş yerinde itfaiye ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Fabrikada bulunan malzemeler, iş yeri çalışanları ve çevredeki vatandaşlar tarafından forkliftlerle güvenli bölgeye alındı.

Yangınınla ilgili tahkikat başlatıldı.

Kaynak: İHA