Kurtlar Vadisi Pusu Fragman

RTÜK, Kurtlar Vadisi'ne 3 ayrı ceza bileti kesti "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Polat Alemdar çekiçle adam öldürdü, Memati de bıçakla kulak kesti.

Kurtlar Vadisi Pusu Fragman

RTÜK, Kurtlar Vadisi'ne 3 ayrı ceza bileti kesti "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Polat Alemdar çekiçle adam öldürdü, Memati de bıçakla kulak kesti. RTÜK, bu sahnelerden dolayı 23 bin lira ceza verdi. RTÜK toplantısında, dizinin son 5 bölümü ele alındı. Polat Alemdar'ın çekiçle adam öldürmesi, Memati'nin ise bıçakla kulak kesmesi başta olmak üzere, 21 ayrı sahnede ''Şiddet uygulandığı'' belirlendi. Bu sahnelerde ''Öldürme, yaralama, darp, işkence, kafa, tekme, yumruk ve tokat atma, kadına karşı şiddet ve vahşetin'' yer aldığı vurgulandı. Yayının ''Şiddeti özendirici, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zararlı'' olduğuna karar verildi. Sakıncalı sahneler RTÜK raporuna şöyle yansıdı:

- Polat Alemdar, Amerikalı istihbaratçı Feller'i, kafasına çekiçle vurup öldürdü ve yüzünü alçı kabına soktu. Feller'i öldürmekten aldığı haz, Polat'ın yüzüne yansıdı.

- Zaza adlı karakter, bir adamın kulağını bıçakla kesip, viski bardağının içine attı. Memati de, Zaza'nın kulağını bıçakla kesti, yeğeninin nişanlısı olan Kenan'ı banyo küvetinde kemerle dövdü. Bir grup insanı yakmakla tehdit edip bidonla üzerlerine benzin döktü. Bir kişiyi de kafa atıp yumrukladı ve tekmeledi.

- Kaşifoğlu adlı karakter, erkekler tuvaletinde bir adamın kafasını pisuvara vurarak öldürdü. Lale Zara adlı terör örgütü mensubunun oğlu Fırat'a işkence yapıldı. "Kara" kod adlı karakter, elleri bağlı iki istihbaratçıyı, enselerine ateş ederek öldürdü. Bir tarafı çivili, bir tarafı jiletli sopa ile de insanları darp etti.

KURTLAR VADİSİ'NDE HATA

Dikkatlı okurlarımız, dizilerdeki devamlılık hatalarını asla affetmiyor. "Kurtlar Vadisi'nde daha önce inanılmaz oyuncu hataları yapılmıştı ama 145'inci bölümde Pusat Çakır'ın, babası ve dedesinin mezarına gittiği sahne resmen yıkıldı.

145'inci bölümde Pusat'ın babası ve dedesinin mezarı yan yana. Oysa 46'ncı bölümde Çakır'ın mezarının yanında annesi Emine Çakır ve kız kardeşi Derya Çakır var. 96'ıncı bölümde Laz Ziya öldürülüyor ve 97'nci bölümde defnedilirken Asiye Yılmaz ile yan yana mezarları olduğu görülüyor. Bunların hepsi bir yana, görüntüdeki mezarlıklar bile birbirinden farklı."

Kurtlar Vadisi'nin 'İzzet Ağa'sına şok!

Kurtlar Vadisi Pusu filminde İzzet Ağa rolündeki Erol Tezeren’in Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan yazlık villası soyuldu. Aktör Erol Tezeren, film çekimi için sette çalışırken, Erdek ilçesindeki villasına balkondan giren hırsızlar, evdeki fotoğraf makineleri, kameraları ve bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı. Eve gelerek parmak izi çalışması yapan polis ekipleri, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Film setinde çalışırken evinin soyulduğunu öğrenen Erol Tezeren, hırsızlara seslenerek, “Fotoğraf makinesi ve kameralar paralar sizin olsun. Makine içindeki hafıza kartlarını kameradaki filmleri bana posta ile gönderin. Kurtlar Vadisi Pusu film çekiminde sette Polat Alemdarla çekilen tüm hatıra fotoğraflar, Amerika gezisinde çektiğim tüm aile hatırası filmler, çocukların torunların pozları kayıp ona üzülüyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler