LGBTİ'lilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü jesti

LAMBDAİSTANBUL LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Dayanışma Derneği, 8 Mart Dünya kadınlar günü gerekçesi ile öyle bir cinsiyet afişi hazırladı ki herkes ağzı açık cinsiyet panosuna bakakaldı.

LGBTİ'lilere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü jesti

LAMBDAİSTANBUL LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Dayanışma Derneği,  8 Mart Dünya kadınlar günü gerekçesi ile öyle bir cinsiyet afişi hazırladı ki herkes ağzı açık cinsiyet panosuna bakakaldı. 

İstanbul Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan afişler sokakları renklendirmeye başladı. AK Parti Kadıköy ilçe başkanı İsa Mesih Şahin ise afişleri ‘toplum ahlakını hiçe saydığı’ gerekçesiyle kınadı. Şişli Belediyesi de hafta sonu benzer bir çalışma yapacak. CHP’li iki belediye daha önce de LGBTİ hareketine verdikleri destek ile dikkat çekmişti.

"HUKUK KİMSEYİ DIŞLAYAMAZ"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 3 Mart Seks İşçileri Hakları Günü kapsamında seks işçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Sarıhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Hukukun, aykırı görülen birey ya da grupları dışlama, hukuk alanı dışında tutma, korumasız bırakma durumu söz konusu olamaz, olmamalıdır” dedi.

HANGİ ÖNLEMLERİ ALDINIZ?

Seks işçilerinin, darp, gasp, taciz ve tecavüze maruz kaldıklarını, cinayete kurban gittiklerini belirten Sarıhan, bu bireylerin yaşama ve çalışma haklarının korunması, zorla çalıştırılmalarının önlenmesi ve sağlık hizmetlerine erişimlerinin sağlanması için hangi önlemlerin öngörüldüğünü, hukuka aykırı gözaltı, tutuklama, yerinden edilmelerinin engellenmesi için neler planlandığını sordu.

"EŞCİNSEL İLİŞKİ DE ZİNADIR"

TBMM Aile Bütünlüğü’nü Etkileyen Olayları Araştırma Komisyonu hâkimleri dinledi. Yargıç Zeynep Öksüzoğlu’nun konuşması tutanaklara şöyle yansıdı: “Zina boşanma nedeni. Kanunda cinsel ilişkinin karşı cinse olması gerektiği hükmü var. Ancak artık eşcinsel ilişkiler var, onun da zina kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum. ”/kaynak:hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz