Mardin Dargeçit'te 36 PKK militanı etkisiz hale getirildi!

MARDİN Valiliği, 19 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının dün akşam kaldırıldığı Dargeçit İlçesi’nde, toplam 36 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, yaralanan 13 PKK’lının ise tutuklandığını duyurdu. Valilik açıklamasında, örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesinin de ele geçirildiği belirtildi

Mardin Dargeçit'te 36 PKK militanı etkisiz hale getirildi!

MARDİN Valiliği, 19 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının dün akşam kaldırıldığı Dargeçit İlçesi’nde, toplam 36 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, yaralanan 13 PKK’lının ise tutuklandığını duyurdu. Valilik açıklamasında, örgüte ait çok sayıda silah ve mühimmat ile yaşam malzemesinin de ele geçirildiği belirtildi

Dargeçit İlçesi’nde 19 gün önce PKK’lıların Safa Mahallesi’nde hendek kazması üzerine uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı, dün itibariyle kaldırıldı. Yasak süresi boyunca şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede, 36 terörist öldürüldü, 13’ü de yaralandı. Yaralanan PKK’lılar, kaldırıldıkları Dargeçit Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Mardin Valiliği, Dargeçit’te kaldırılan sokağa çıkma yasağı süresince yaşanan olaylarla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada, "11.12.2015 - 29.12.2015 tarihleri arasında polis ve jandarma kuvvetlerimiz tarafından koordineli şekilde yapılan faaliyetler sonucunda; 32 PKK/KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 4 bölücü terör örgütü mensubu ise silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. 3 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. 10 şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca, ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanmışlardır. Yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütüne ait 17 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 M16 silahı, 1 Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 Bixi makineli tüfek, 5 av tüfeği, 1 tabanca, 2 bin kilo patlatılmaya hazır bidon içinde el yapımı patlayıcı, 3 RPG-7 roketatar silahı, 60 roketatar mühimmatı ve sevk fişekleri, 3 telsiz, 1 dürbün, 30 el bombası, 1 hücum yeleği, 9 tüp bombası, 22 voleybol topu içerine hazırlanmış el yapımı bomba, 2 dizüstü bilgisayar, 4 güvenlik kamerası, çok sayıda mühimmat, örgütsel materyal, ilk yardım malzemesi, giyim ve gıda maddesi ele geçirilmiştir" denildi.

Kaldırılan barikat, imha edilen tuzaklarla ilgili detaylı bilgiler verilen Valilik açıklamasında, şöyle denildi:

"25 barikat kaldırılmıştır. 6 perde branda kaldırılmıştır. 8 tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiştir. Barikat olarak kullanılan 1 römork ve 1 minibüs kaldırılmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen 110 adreste arama işlemi yapılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 41 roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik 8 tuzaklama bomba patlatılmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılarda 7 zırhlı aracımız zarar görmüştür. İcra edilen operasyonlar esnasında 4 polis memurumuz yaralanmıştır. Meydana gelen çatışmalar esnasında 8 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralı polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla BTÖ mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri sabır ve sağduyu ile operasyonlara verdiği destekler için teşekkür ediyoruz."

Bu arada AK Parti İlçe Başkanı Beşir Kılıç’ın öldürülen yakınları olan Necip Kılıç ve kızı Sabahat Kılıç’ın cenazesi sokağa çıkma yasağı olduğu için bir haftadan beri Mardin Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyordu. Bugün Dargeçit İlçesi’nde öldürülen PKK’lıların toprağa verilecek olmasından dolayı, güvenlik nedeniyle aile, cenazelerini yarın defnedecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler