Mardin son dakika trafik kazası! Çok sayıda yaralı var! isimleri!

Mardin son dakika trafik kazası! Çok sayıda yaralı var! Mardin Artuklu karayolunda seyir halde ilerleyen bir otomobil ile minibüsün kafa kafaya çarpışması şeklinde vuku bulan kaza da yaraı kayıtlara geçti

Mardin son dakika trafik kazası! Çok sayıda yaralı var! isimleri!

Mardin son dakika trafik kazası! Çok sayıda yaralı var! Mardin Artuklu karayolunda seyir halde ilerleyen bir otomobil ile minibüsün kafa kafaya çarpışması şeklinde vuku bulan kaza da  yaraı kayıtlara geçti

Mardin'in Artuklu ilçesinde bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu, 2 araçta bulunan 20 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Artuklu ilçesi Kabala yolunda Agit Mungan (23) yönetimindeki 47 DA 928 plakalı minibüs ile İdris Şayır (28) yönetimindeki 33 RE 037 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada sürücülerin yanı sıra Yusuf Şayır, (23), Asmin Şayır (5), Hacire Şayır (21), Zeyni Önüm(24), Hasan Bayrak (25), Ramazan Mete (22),Özgür Günder (17), Mahsum Kunur (24),Songül Soysal (22), Aziz İlan (26), Merve Çimen (14), Numan Ceyhan (75), Sait Ercan(22), Veysi Tarım (18), Mahsum Kaya (30), Hakan Karaman(17), Ahmet Karaman (18) ve Ramazan Taş (19) yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: AA

Mardin, Türkiye'nin büyükşehir Statüsüne giren bir ili ve en kalabalık yirmi altıncı şehri. 2013 itibarıyla 779.738 nüfusa sahiptir.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü'nde yer alır. Suriye ile sınır komşusudur.

Mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren güneydoğunun şiirsel kentlerinden biridir. Mardin farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan da tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler barındırmaktadır. Mardin, İpek Yolu güzergâhında olup, ilde beş han ve bir kervansaray mevcuttur.

Mardin ismi hakkında değişik rivayetler vardır. Kelimenin Farsça, Yunanca, Arapça veya Süryanice olduğu söylenir

Kaynak: Diyarbakır Söz