Mersin Erdemli'de dağdan kopan kaya kütlesi kendini evin içinde bulursa

Mersin'in Erdemli İlçesi’nde dağdan kopan yaklaşık 10 ton ağırlığındaki kaya, evin penceresinden oturma odasına girdi. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Mersin Erdemli'de dağdan kopan kaya kütlesi kendini evin içinde bulursa

Mersin'in Erdemli İlçesi’nde dağdan kopan yaklaşık 10 ton ağırlığındaki kaya, evin penceresinden oturma odasına girdi. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Kösbucağı Mahallesi Sazak mevkiinde oturan 50 yaşındaki Dursun Erden ile 45 yaşındaki Ümmü Erden, dün gece 3 çocuğuyla yattıktan sonra büyük bir gürültü sesiyle uyandı.

Sesi duyunca kaza olduğunu sandıklarını belirten Dursun Erden, "Dışarıya çıktık ama bir kaza olmamıştı. Komşular kaya geliyor diye bağırınca bütün çocukları uyandırdım ve dışarı çıktık. Daha sonra 1 kilometre uzaklıkta bulunan dağdan kopan kaya eve girdi. İyi ki orada hiç birimiz yoktuk. Eğer odada olsaydık hepimiz ölebilirdik. Çok şükür can kaybımız yok ama evde hasar meydana geldi. Bu duruma da şükür ediyoruz" diye konuştu.

Ümmü Erden ise kazayı ucuz atlattıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Çocuklarıma bir şey olacak diye çok korktum. Çok şükür hepsinin sağlığı yerinde" dedi.

Olayı duyan Kaymakam Vekili Turgut Serimer, beraberinde Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Serkan Kozan ve Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar ile birlikte eve gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz