Meteoroloji uyardı: Yaz yağmurları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yurdun büyük bölümünde şiddetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Yaz yağmurları geliyor

Meteoroloji, havaların iyice ısınmaya başladığı bugünlerden sonra yaz yağmurlarının geleceğini açıkladı. Yalnız sıcaklıkların ülkenin batı bölgesinde devam edeceği yağmurların ise orta Anadolu ve yurdun güneyinde etkili olacağı ifade edildi.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yeni yapılan bir açıklamaya göre yurdu yoğum yapmur yağışı bekliyor. Adana Niğde ve birçok ilimizi yağmur bekliyor. Sıcak günlerin ardından yaz yağmurları geliyor. Sadece bu iller değil Güneydeki illeri yoğun yağış bekliyor. Batı bölgesinde normal sıcaklıkta devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Niğde çevreleri ile Adana’nın kuzey, Kayseri’nin güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, heyelan, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz