Motosikletçi terör estirdi

Uygulama noktasında “dur” ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü terör estirdi. Motosikletin çarptığı polis Bekit şehit olurken, sürücü Poyraz ise ise tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Motosikletçi terör estirdi

İstanbul Kağıthane’de uygulama noktasında "dur" ihtarına uymayıp polis memuru Alp Efe Bekit'e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Osman Boyraz (21) tutuklandı. Bekit için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

DUR İHTARINA UYMAYIP ÇARPTI

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli  polis memuru Alp Efe Bekit, 15 Temmuz Cumartesi Günü saat 18.30 sıralarında Merkez Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinde yapılan sabit motosiklet uygulaması sırasında "dur" ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Bekit, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

BOYRAZ CEZAEVİNE KONULDU

Olay yerinde yakalanarak gözaltına alınan motosiklet sürücüsü Osman Boyraz, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Şüpheli, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüpheli Boyraz, Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçundan tutuklandı.

ŞEHİT POLİSE CENAZE TÖRENİ

Bu arada şehit Polis Memuru Alp Efe Bekit için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin ailesi ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Törende, şehit polisin emekli özel harekat polisi olan babası Ali Nazif Bekit ile annesi Hülya Bekit ve eşi Ezgi Bekit güçlükle ayakta durdu. Konuşmaların ardından  şehidin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.

BAKAN YERLİKAYA CENAZEDE

Şehit Bekit için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Törende, şehit polisin emekli özel harekat polisi olan babası Ali Nazif Bekit ile annesi Hülya Bekit ve eşi Ezgi Bekit güçlükle ayakta durdu. Şehidin eşi Ezgi Bekit'in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.  Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

8 YILLIK POLİSTİ

2015 yılında Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü'nde göreve başlayan Alp Efe Bekit'in 8 yıllık polis olduğu ve 24 Şubat 2023 tarihinde Kağıthane İlçe emniyet Müdürlüğü kadrosuna geçtiği öğrenildi.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI

Bu arada  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul Kağıthane'de uygulama noktasında "dur" ihtarına uymayan motosikletin çarpması sonucu şehit düşen polis memuru Bekit'in ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler