Muğla'da ormanda yönünü kaybeden 5 kişi kayboldu

Marmaris'te yürüyüşe çıktıkları ormanlık alanda yönlerini kaybeden 5 kişiden 4'üne ulaşıldı, henüz ulaşılamayan 1 kişinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Muğla'da ormanda yönünü kaybeden 5 kişi kayboldu

Alınan bilgiyi göre, sabah saatlerinde 7 kişilik grup, Beldibi beldesi Gökbel mevkisindeki ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Ormanın içlerine doğru ilerleyen ve birbirlerinden uzaklaşan gruptan 5 kişi, havanın kararmasının ardından yönlerini kaybetti.

                            

Gruptakilerin cep telefonu ile AKUT Marmaris ekibine ulaşıp yardım istemesi üzerine harekete geçen ekipler, bu kişilerin bulunması için çalışma başlattı. Bir süre sonra gruptakilerden 4'üne ulaşıldı. Bulunan kişilerden farklı bir yöne giden Elvan Kargın ise bulunamadı.

Kargın'ın cep telefonunu yanına almadığı, bu nedenle yerinin tespit edilemediği bildirildi. Kargın'ın bulunması için AKUT, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ve jandarma ekiplerince yürütülen arama çalışmaları sürüyor.

AKUT Marmaris ekibinden Ersan Erverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşe çıkan 7 kişiden 2'sinin havanın kararmasının ardından başladıkları yere dönmeyi başardıklarını, ancak yönlerini kaybeden 5 kişinin kaybolduğunu söyledi.

Bunun üzerine başlattıkları arama çalışması sonucunda kaybolan gruptaki 4 kişiye ulaşarak  güvenli bir bölgeye getirildiklerini anlatan Erverdi, bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Erverdi, henüz ulaşılamayan Elvan Kargın'ı arama çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.

Bu arada yürüyüşe çıkanların Marmaris Vergi Dairesi'nde çalıştıkları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz