Muş laleleri fotoğraflarla dünyaya tanıtılacak

Muş Fotoğraf Sanatı Derneği'nin açtığı, Muş Ovası'nda her ilkbaharda açan kırmızı lalelerden oluşan sergide yöreye has lalelerin dünyaya tanıtılması hedeflendi.

Muş laleleri fotoğraflarla dünyaya tanıtılacak

Fotoğraf Sanatı Derneğinin 'Hava, Toprak, Su ve Lale' projesi kapsamında düzenlediği etkinliğe katılan sanatçılar; Serkan Turaç, Burak Şenbak, Emel Sarıgül, Sadık Üçok, Özgür Hüseyin Baş, Mehmet Kurdaş ve Canol Baklaya'nın bir hafta boyunca deklanşöre basarak görüntülediğiMuş lalelerinden 38'i seçildi. Muş laleleri temalı 38 fotoğraf, Öğretmenevi'nde sergilendi. Fotoğraf Sanatı Dernek Başkanı Sezgin Yalçıner, Muş lalesini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarınıbelirterek, "Lalesi ile ünlü olan Muş'ta daha önce hiç fotoğraf sergisi düzenlenmemişti. Laleleri fotoğraflarla dünyaya tanıtmak için sanatçıların çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açtık. Lalelerin tanıtılması için katkılarımız devam edecek" diye konuştu.Kastamonu’dan gelen fotoğraf sanatçısı Özgür Hüseyin Baş, şunları anlattı:
"Muş laleleri solmasın' istiyoruz. Toplumsal bir farkındalık yaratmak amacıyla bu çalışmaya katıldık. Laleleri farklı açılardan fotoğrafladık. Muş Ovası, Varto ve Hasköy ilçelerine giderek laleleri görüntüleme fırsatı yakaladık. Eskiden laleler daha fazlaymış ama şimdi o kadar yoğun değil."

Kaynak: DHA