Nusaybin'de PKK yetkilisi öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyon kapsamında bir kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nusaybin'de PKK yetkilisi öldürüldü

Valilikten yapılan açıklamada, PKK'lılar etkisiz hale getirmek, teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakları bularak imha etmek amacıyla Nusaybin ilçesi kırsalında bulunan Dibek Mahallesi'nde operasyon icra edileceği kaydedildi.

YASAK İLAN EDİLDİ

Bu nedenle mahallede ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirilen açıklamada, can ve mal güvenliği açısından vatandaşların yasağı uymaları istendi.

TEMAS  SAĞLANDI

Buarada, çıkan çatışmada PKK'lı sözde üst düzey terörist "Medya" kod adlı E.K. öldürüldü.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Mardin Nusaybin İlçesi Kırsal Alanında faaliyet yürüten BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek maksadıyla 30.09.2018 günü İl Jandama Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen müşterek operasyonda  iki Bölücü Terör Örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Ölü olarak ele geçirilen Medya Kod adlı E. K. isimli Bölücü Terör Örgütü Mensubunun örgütün sözde lider kadrosunda yer alan üçlü yürütme kurulunun üyesi olduğu, 1992 yılından itibaren terör örgütünün içinde yer aldığı, birçok terör eylemi içinde aktif rol oynadığı, Bölgede faliyet yürüten en eski terör örgütü mensubu olduğu  değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için bölgede operasyonlar devam etmektedir.

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Öte yandan, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine yapılan hava harekatında, eylem hazırlığındaki 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine hava harekatı düzenlendi.

Harekat kapsamında üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen silahlı 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz