O görüntüler tepki çekti! Bu nasıl vicdansızlık?

Adana'da, Et ve Süt Kurumu'na bağlı kombinada görevli bir kişi, kesim öncesi huysuzlanan bir büyükbaşı bayıltmak için başına defalarca demir sopayla vurdu. Kombinadaki başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenen olay sosyal medyada tepkiler oluştururken, kurum tarafından sorumluların işten el çektirildiği duyuruldu. Olayla ilgili M.A.T. ve İ.G., gözaltına alındı.

O görüntüler tepki çekti! Bu nasıl vicdansızlık?

Adana'da tüyler ürperten olay, dün öğle saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi Girne Bulvarı’ndaki kombinasında yaşandı.

DEFALARCA SOPAYLA VURDU

DHA'nın haberine göre, kesime hazırlanan bir büyükbaş, huysuzlandı. Görevliler hayvana müdahale ederek yere yatırdı. Hayvanın sakinleşmemesi üzerine bir görevli, başına sopayla defalarca vurarak bayıltmak istedi. Yaşanan anlar başka bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada yayınlandı.

İŞTEN EL ÇEKTİRİLDİLER                                               

Görüntüler tepki çekerken Et ve Süt Kurumu ise twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Adana Et Kombinası Müdürlüğümüzdeki hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile müfettiş görevlendirilmiş olup sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz