Öğrenciler Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda yarıştı

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu tarafından 9. Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO)'na katılan öğrenciler dereceye girmek için yarıştı.

Öğrenciler Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nda yarıştı

Sınava, il genelindeki ilköğretim okullarının 4-5-6 ve 7. sınıflarında okuyan bin 400 öğrenci katıldı. 

Okul Müdürü Ali Acar, yaptığı açıklamada, okullarının kurulduğu günden itibaren Yozgat eğitimine katkı vermeye devam ettiğini söyledi. 

Yozgat genelinde öğrencilerin matematik ve fen sınavlarında aldıkları notların ortalamasının Türkiye sıralamasına göre düşük olduğunu vurgulayan Acar, "Bizler öğrencilerimizin bu yönde sayısal ağırlıklı matematik ve fen bilimleri derslerine ilgiyi artırarak başarılı olmaları yönünde, Yozgat eğitimine katkı sağlamak amacıyla bu yarışmanın bu yıl 9.'sunu düzenledik." dedi. 

Büyük illerde TÜBİTAK tarafından öğrencilere yönelik yarışma ve olimpiyatlar düzenlendiğini ancak bunlardan Yozgat'taki öğrencilerin yeterince faydalanamadığını dile getiren Acar, "İlimizde de bu uygulama 9 yıldır devam ediyor. Halkın çok büyük ilgisi var. SABİO artık Yozgat'ta marka haline geldi. Diğer illerimizde de SABİO sınavları düzenlenmekte. Amacımız Yozgatımızın Türkiye geneli not ortalaması düşük olan sayısal ağırlıklı derse dikkatleri çekmek ve bu dersleri öğrencilerimize sevdirmek." diye konuştu.

Acar, 2 gün içerisinde açıklanacak olan sınavda dereceye giren öğrencilere yönelik birbirinden güzel hediyeler vereceklerini belirtti. 

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimlerini okulun internet sitesinde yayınlayacaklarını ifade eden Acar, şunları kaydetti: "Bu yıl öğrencilerimizi teşvik etmek için ödül sayısını ve kapasitesini artırdık. 4 kategoride sınav yapılıyor. 2 hafta başvuruları almaya başladık. Bin 400 öğrencimiz sınava katıldı. Bugünkü sınava 4 ve 5. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Yarın da 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz yarışacak. Birincilere altın madalya ve 2 gün 3 kişilik ailecek Nevşehir Kozaklı’da tam pansiyonlu termal tatil imkânı hediye ediyoruz. İkincilere gümüş madalya ve altın, üçüncülere ise bronz madalya ve altın hediye edeceğiz. Dereceye giren öğrencilerimizin tamamına da alışveriş çeki hediye edeceğiz."

Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler de okulun bahçesinde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz