Öğretmen atamaları Haziran 2017 son dakika! 'her ihtiyaçta atama yapılacak'

Öğretmen atamalarında son durum çok merak ediliyor. Binlerce öğretmen adayı öğretmen atamaları ne zaman diye merak ediyor. Öğretmen atamaları konusunda geçtiğimiz gün önemli gelişmelerin yaşandığı ve önümüzdeki ay içerisinde bin öğretmenin atanacağı belirtildi.

Öğretmen atamaları Haziran 2017 son dakika! 'her ihtiyaçta atama yapılacak'

Öğretmen atamalarında son durum çok merak ediliyor. Binlerce öğretmen adayı öğretmen atamaları ne zaman diye merak ediyor. Öğretmen atamaları konusunda geçtiğimiz gün önemli gelişmelerin yaşandığı ve önümüzdeki ay içerisinde  bin öğretmenin atanacağı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım, "Önümüzdeki ay içinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız, bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü’nde iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım yemek sonrası konuşmasında Milli Eğitim Bakanı’ndan "dil eğitimi" ricasında bulundu. Yıldırım," Şimdiki gençlerin yavrularımızın geleceğe balkışıyla bizim gelecek ufkumuz geçmişteki aynı değil. Yeni müfredatla birlikte 5. sınıflarda yabancı dil eğitimine geröek anlamda ağırlık vereceğiz. Yabancı dil çok önemil. Bunun ne kadar önemli olduğunu ben bizatihi yaşayarak gördüm. Ortaokulda, lisede, üniversitede yabancı dil eğitimi aldık, master öğretimi de yaptık. Hayata atıldık baktık ki hiç bir şey bilmiyoruz, bu ne ne biçim iş? 40 yaşından sonra 2 sene yurtdışında mastera gittik ve orada lisan öğrenmek mecburuiyetinde kaldık. Ağaç yaşken eğilir. Öğrencilik yıllarında öğrenme, herşeyi kapma yaşının olduğu dönemde bu işleri öğrenememiş olmak çok büyük bir kayıptır. Yarım asırdan beri Avrupa ülkesiyiz diyoruz , Avrupa’lıyız diyoruz. Ama dil öğretiminde maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Benim özellikle Milli Eğitim Bakanı’ndan ricam dil eğitimi. Mutlaka öğrenbciler lise seviyesindeki öpğrenimlerini tamamlayımncaya kadar hallaetmeei lazım. Sdaefce kitaplardan teorik eğitimle bunu halledemeyiz. Mutlaka 5. sınıftan başlayarak bir kaç sene en az 1 yabancı dil eğitimini mutlaka oturtmalıyız. Bunun sonuçlarını almalıyız" ifadelerini kullandı.

"BUNU DA ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılında tam gün eğitim sistemine geçişin tamamlanacağını belirtti. Başbakan Yıldırım,"Diğer bir hedefimiz sevgili öğretmenler tam gün eğitim. Bütün okullarda tam gün. Buradaki hedefimiz 2019. Bunun için ihtiyacımız ilave 71. bin derslik. Bazı illerde buna ihtiyaç bile yok. Önümüzdeki yıl geçebileceğiz. Bilhassa göçün olduğu Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu’da altyapı buna hazır. Eğe Marmara ve Akdeniz Bölgesinde ki bazı yerlerde derslik açığı var. Bunu da önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayacağız. Öğretmenlii bir kariyer mesleği olarak görüyoruz. Bu dönüşümü yapacağız. Meslek içi eğitimler ve bir ödül sistemiyle öğretmenlik mesleğini daha üst noktalara hak ettiği en güzel yere taşıyacağız. Önümüzdeki ay içerisinde 20 bin öğretmenin atamasını yapmış olacağız. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda yine öğretmen atamalarını yapmaya devam edeceğiz" dedi.

SON DURUM 

İğretmen atamaları için ön başvurular 15 Mart- 21 Mart 2017 tarihleri arasında yapıldı.

Mülakat Yeri Bilgileri

Ön başvuruları onaylanan adayların mülakat bilgileri, 28 Mart 2017'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen branşların sözlü sınavları 3 Nisan-7 Nisan 2017 tarihleri arasında yapıldı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektiren branşlar için ise sözlü sınavlar 24 Nisan-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Sözlü Sınav Sonuçlarına İtiraz

 Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecek. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

Tercih İşlemlerinin Yapılması

Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

BRANŞ DAĞILIMLARI DA BELİRLENMİŞTİ

Öğretmen adayları merakla MEB'den gelecek açıklamayı bekliyordu. Öğretmen atamaları ile ilgili resmi açıklamayı MEB bugün Twitter hesabından duyurdu. Açıklamada atama takvimi ve kontenjan listesi de bulunuyor. İşte 20 bin öğretmen ataması yapılacak takvim ve kontenjan listesi

MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimini açıkladı. MEB'den yapılan son dakika açıklamasında göre 20 bin öğretmen ataması için kontejan takvimi ve kontenjan dağılımı belli oldu. Atama takviminin sonunda tam olarak 20 bin 127 öğretmen adayının atamasının yapılması planlanıyor. İşte Öğretmen atamalarının yapılacağı tarihler ve konu hakkında detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi saat 15.00'te @tcmeb twitter adresinden açıklayacağını duyurmuştu. MEB'in resmi adresinden tarihler açıklandı.. Gelen ilk açıklama ise şöyle;

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler