Otizmli jimnastikçi ikizlerin annesi: Federasyon çocuklarımın hakkını yedi

İzmir'de Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenenJimnastik Türkiye Şampiyonası'ndaikisi de ikinci olan Erzurumlu otizmli ikizlerin annesi Nesrin Bingül, çocuklarının hakkının yendiğiniileri sürdü.Bingül, "Federasyon, kamerasız ortamda puanları verdi ve bu puanlamayı gizli tuttu.

Otizmli jimnastikçi ikizlerin annesi: Federasyon çocuklarımın hakkını yedi

Antrenörümüzün itiraz dilekçesi vermesini de engelledi. Bunun üzerine teknik kurul başkanlığına biz dilekçe verdik" dedi.
İzmir'de 27- 29 Mayıs tarihleri arasında Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenenJimnastik Türkiye Şampiyonası'nda 11 yaşındaki ikizler Muhsin Murat ile Aliye Zeynep Bingül kategorilerinde ikinci oldu. Çocuklarının geçen yıl yapılan jimnastik şampiyonasında birinci olduğunu belirten Nesrin Bingül,"Bu kez birinci olanlar ile çocuklarım arasında gece ile gündüz kadar fark vardı. Buna rağmen birinciliklerini ellerinden aldılar" dedi.
Federasyonun yarışlarıkamerasız yaptığınıve puanlamayı gizli tuttuğunu söyleyen Nesrin Bingül, şunları anlattı:
"Puanları ısrarla istememize rağmen bize göstermediler. Antrenörümüze 'Seni men ederiz' dedikleri için itiraz dilekçesini veremedi. Bunun üzerine teknik kurul başkanlığına biz dilekçe verdik. İlk önce dilekçemizi kabul etmediler ancak eşim 'Anayasal hakkımı kullanıyorum' deyince aldılar. Federasyon başkanı bana 'Otizmi kullanıyorsun' dedi. 11 yıldır otizm ile mücade eden bir anne olarak bunu asla kabul etmem mümkün değil. Otizm ile mücadele ediyorum aynı zamanda özel sprocular federasyonu yetkilileri ile de mücadele ediyoruz. Zeynep ile Murat dışında başka çocuğum yok. Zeynep ve Murat, Erzurum Gençlik Spor Kulubü'nün sporcuları yakında Federasyon seçimleri var. Bizim seçimlerde oyumuz yok. Seçimleri kazanabilsinler diye birincilikleri oy kullanabilen özel kulüplere verildiğini düşünüyoruz. Zeynep yarışlarda denge aleti üzerindeki takla atma hareketi ile tüm seyircilerden alkış aldı. Tüm aileler kızımın bu kadar başarılı oluşunu gözyaşları ile izledi. Bizim itirazımız çocuklarımızın o kadar başarılı olmalarına rağmen haklarının yenilmesine. Yoksa tüm engelli çocuklar bizim için çok özel. Çocuklarımın emeğini kimseye yedirmeyeceğiz. Otizmli çocukların ailesi olarak tek mutluluğumuz spor. O mutluluğumuzu da göz göre göre elimizden aldılar. Yarışmaya değil sanki savaşa gittik."

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler