Paravan şirketle jet yakıtı vurgunu

Kocaeli polisi, kurdukları sahte hava yolu şirketiyle TÜPRAŞ'tan jet yakıtı alan ve bu yakıta motorin yağı karıştırarak mazot haline getirip istasyonlara pazarlayanlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 34 kişi gözaltına alındı.

Paravan şirketle jet yakıtı vurgunu

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, Kocaeli Körfez merkezli bir grubun, MMG isminde bir hava yolu şirketi kurduğu, bu şirket adına EPDK’dan jet yakıtı satış lisansı aldığı, TÜPRAŞ’tan aldığı jet yakıtını motorin yağ ile karıştırarak mazot haline getirdiği ve farklı illerde bulunan istasyonlarda pazarladığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

                                   

KAÇAKÇILIK EKİBİ

Yapılan 6 aylık takip sonucu operasyon için düğmeye basıldı. Merkezi Kocaeli olmak üzere Adana, Ankara, Çankırı, Diyarbakır, Hatay, İzmir ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda 34 kişi gözaltına alınarak, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

GÖZALTINA ALINAN

İfadeleri alınan 21 kişi sorguları sonrasında savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Grubun liderleri olduğu iddia edilen Mehmet G.(44) Ferhat G.(31) Gülcan A.(33)Ahmet Ç. (50) ile Mehmet C.(50), Yunus B.(30), Mehmet E.(46), Mesut Metin D.(40), Şeref T.(33), Hasan D.(53), Dilaver S.(51), Fikret K.(57), Serkan Ş.(26), akaryakıt kaçakçılığı yapmak için örgüt kurmak, Vergi Usul, Kaçakçılık ve Petrol kanunlarına muhalefet iddialarıyla Körfez Adliyesi'ne sevk edildi. Gruba yönelik olarak yapılan son operasyon ve öncesinde değişik tarihlerde düzenlenen operasyonlarda toplam 150 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz