Parka halı saha yapılmasına karşı gelenlere afişli uyarı

Üsküdar'da sitelerin arasında kalan Fahri Erdoğmuş Parkı’na halı saha, soyunma odaları ve büfe yapılması için beton dökülmesine karşı çıkan mahalleliye yasal işlem başlatıldı.

Parka halı saha yapılmasına karşı gelenlere afişli uyarı

Parka, üzerinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen logosu olan “Fahri Erdoğmuş Parkımızda kamu malına zarar verenler tespit edilmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır” yazılı pankart asıldı.

Koşuyolu’nda bulunan ve çevre siteler tarafından kullanılan Fahri Erdoğmuş Parkı'nın bir kısmına Cuma günü soyunma kabinleri yapılması için beton ve halı sahanın yeniden yapılması için de mıcır dökülmüştü. Buna tepki gösteren site sakinleri ile zabıta ve sivil polisler arasında gerginlik çıkmış,daha sonra da soyunma odaları için dökülen beton ve kalıpların söküldüğü görülmüştü.

Belediyenin kendilerine sormadan proje yapmak istediğini kaydeden çevre sakinlerinden Hikmet Sarısu,“Herhangi bir ruhsat, tabela yok. Hatta sorduğumda ‘belediyeye ruhsat mı sorulur’ şeklinde yanıt verdiler” dedi. Sarısu, halı sahada gece yarısına kadar yapılacak maçlarda çıkarılacak gürültü nedeniyle rahatsız olacaklarını belirterek “Burası çocuklarımızın oyun oynayabildiği tek yeşil alan” diye konuştu.

Kaynak: DHA