Pazar yeri inşaatında insan figürlü mozaik bulundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde, pazar inşaatının temelinde 2. veya 3. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen insan figürlü mozaik ortaya çıkmasının ardından sürdürülen çalışmalarda, üzerinde 4 insan figürünün bulunduğu yeni bir mozaik daha bulundu.

Pazar yeri inşaatında insan figürlü mozaik bulundu

Tarsus Belediyesi tarafından Eski Ömerli Mahallesi'nde yaptırılan semt pazarı inşaatının temelinde yapılan çalışmalarda 52 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğinde, 7 metre genişliğinde bir su depolama alanı, antik çeşme, çeşmeye ait 6 boru, 2 havuz ve çok sayıda tarihi eser açığa çıkarılmıştı. İnşaat çalışmalarının durdurularak bilimsel kazı çalışmalarına başlanmasıyla bugün alanda yeni kalıntılar bulundu. Çalışmalarda çıkarılan insan figürlü mozaiğin devamı niteliğinde üzerinde 4 insan figürü bulunan yeni bir mozaiğe daha rastlandı.

Uzmanlar, yaptıkları ön incelemede mozaiğin Roma dönemine ait olduğunu ifade etti. Çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Müze Müdürü Mehmet Çavuş, 2 panodan oluşan toplam 5 insanın yer aldığı mozaiğin 2. veya 3. yüzyıla ait olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz