Polis, kepçeyle hırsızların gömdüğü kasayı aradı

Polis, kepçeyle hırsızların gömdüğü kasayı aradı

Polis, kepçeyle hırsızların gömdüğü kasayı aradı
Şanlıurfa’da bir hırsızlık şebekesi çaldıkları kasanın kilidini açamayınca kasayı boş bir araziye gömdü. Kısa sürede hırsızların kimliğini tespit eden polis, şebeke üyesi 3 hırsızlık zanlısını yakaladı. Polis hırsızların gömdüğü kasayı kepçe yardımı ile gömülü yerden çıkardı. Polisin kazı çalışması faili meçhul kazılarını hatırlattı.

Şanlıurfa’da bir hırsızlık şebekesi dün sabaha karşı Süleymaniye mahallesinde inşaat malzemesi satan Tosun Bayram isimli kişinin işyerine girdi. İşyerinde bulunan kasayı çalan hırsızlar, kasayı götürmek için de bir otomobil çalmaya çalıştı. Otomobil çalışmayınca ödünç aldıkları bir otomobil ile kasayı alıp götürdüler. İşyeri sahibi sabah geldiğinde polisleri görünce hırsızlık olayının gerçekleştiğinin farkına vardı. Kısa sürede hırsızların yakalanması için operasyon başlatan polis, daha önce de çok sayıda sabıkası olan bir şebekeyi mercek altına aldı. Yaklaşık 20 saatte hırsızların kimliğini tespit eden polis, şebekenin sık sık bir bağ evinde bir araya geldiğini tespit etti. Bağ evine operasyon düzenleyen polis, bir şüpheliyi gözaltına aldı. Diğer şüphelilerin yakalanması için de operasyon sürdüren polis, diğer şüphelileri de kısa sürede yakaladı.

Polis gözaltına aldığı Ömer S., Sinan B. ve Erdal Ç. isimli üç sahsın ifadesi doğrultusunda kazı çalışmaları başlattı. Süleymaniye Mahallesi’nde bir tarlada kepçe yardımı ile kazı yapan polis, bir torbanın içine konulmuş çelik kasayı buldu. Torbayı makas ile yırtan polis, kasa sahibi nezaretinde kasayı açmaya çalıştı. Ancak hırsızlar kesici aletlerle kasayı açmaya çalıştığı sırada kasaya zarar verdikleri için kasa açılmadı. Kasa sahibi Tosun Bayram da kazıları takip etti. Bayram, kasanın bulunduğuna değil, polisin kısa sürede suçluları bulmasına sevindiğini söyledi. Kasanın bulunmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri hırsızların kullandıkları arabada inceleme yaptı. Daha sonra yakaladıkları hırsızların üst aramasını yapan polis, 3 kişilik hırsızlık şebekesini tekrar emniyete götürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler